TPS pyrkii vakavasti takaisin suomalaisen jääkiekon huipulle. Joukkueen pelaajistossa on ovin käynyt molempiin suuntiin: paljon pelaajia on lähtenyt muualle, mutta paljon pelaajia on myös Turkuun tullut. Johtoporrasta on uusittu myös vahvasti – seuraan tuli uusi puheenjohtaja, uusi valmentaja, urheilujohtoa uusittiin ja urheilujohtajaksi valittiin arvostettu Rauli Urama.

Urama muistelee TPS:n verkkosivuilla, ettei päätös syntynyt heti, kun yhteyttä Turusta otettiin.

– Se oli viime vuoden syksyllä. Sanoisin, että keskustelu alkoivat melkeinpä heti, kun Antero Niittymäki oli jättänyt tehtävänsä. Minulla oli vielä Jääkiekkoliiton kanssa sopimusta jäljellä ja muutamalla ensimmäisellä kerralla annoin ihan suoran vastauksen, että teen liiton pestin loppuun ja katsotaan sitten. Mutta he eivät antaneet periksi, Urama kertoi TPS:n verkkosivujen haastattelussa.

– Keskustelu jatkui ja mitä enemmän ihmisiä tuli mukaan siihen keskusteluun, mitä enemmän ideoita siihen tuli mukaan, niin huomasin, että nyt olisi mahdollisuus rakentaa seuratasolla sitä, mitä olin Jääkiekkoliitossa kahdeksan vuoden aikana niiden ihmisten kanssa rakentanut ja että olisi mahdollisuus oppia seuratyöstä mitä se oikeasti on. Että onko mahdollista toimia sen mukaan, mitä tässä on matkan varrella hyväksi havaittu. Se alkoi kiinnostamaan.

Urama avaa omia syitään palata seuratoimintaan. Suurin syy positiiviseen päätökseen oli siinä, kenen kanssa hän pääsee tekemään päivittäistasolla töitä.

– Eikä kyse ollut niinkään siitä, että mihin olin tulossa, vaan kenen kanssa tulisin töitä tekemään. Keskustelut alkoivat Erkka Westerlundin ja Saku Koivun kanssa. Sen jälkeen tapasin muita tekijöitä, eli hallituksesta Veli-Pekka Marinin, toimitusjohtaja Santtu Jokisen, Tomi Kallion ja Mika Suoraniemen. Eli ihmiset siinä kiinnostusta myös herättivät, Urama kertasi TPS:n haastattelussa.

– Toimenkuvalla oli toki myös iso merkitys, eli että se on urheilujohtaja eikä vain yhden joukkueen kasaaja.