Suomen valovoimaisimpiin koripalloilijoihin viime vuodet kuulunut Petteri Koponen ei ole Susijengin mukana tuoreimmassa maajoukkueessa. Syynä on FIBA:n ja Euroliigan välinen vääntö, jossa Koponen on joutunut sijaiskärsijäksi. Koposella on myös hankalaa seurajoukkue Bayern Münchenin kanssa.

– FIBA:n ja Euroliigan riita on ollut ikävä. Pelit ovat menneet päällekkäin, eikä ole vieläkään löydetty ratkaisua ja en ole päässyt pelaamaan maaotteluita kesken kautta. Nyt sen takia marraskuun lopussa, kun on EM-karsinnat tulossa, on kova hinku päästä pelaamaan. Tällä hetkellä näyttää hyvältä, että pääsisin Mäkelänrinteeseen itseäni 16 vuotta nuorempien jätkien kanssa hakemaan pari viikkoa koriskuntoa, kunhan saadaan vakuutusasiat kuntoon ja Bayernilta tulee lupa. Pääsisin vetämään pari maaottelua, jos saan itseni kuntoon, että voisin olla avuksi maajoukkueelle. Se on yksi tällainen välitavoite tässä parin viikon päästä. Olisi kiva pukea pitkästä aikaa Suomi-paita päälle, Koponen kertoo Suplan SporttiRuutu -podcastissa.

– Sain signaalia, että vakuutusasiat ym. asiat olisi saatu sovittua, että pääsisin treenaamaan. Juttelin ”Henkan” (Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann) kanssa, että vaikka olisin treenannut yksin, mutta en päässyt yhtään treenaamaa korista, niin olisi aika vaikea lähteä pelaamaan maaotteluita. Se auttaisi, jos pääsisi pariksi viikoksi treenaamaan ja sitten neljä päivää ennen pelejä vielä viimeiset treenit. Veikkaan, että se onnistuu, että pääsisin Märskyyn treenaamaan ja ehtisin jonkinlaiseen kuntoon ja pystyisi olemaan avuksi maajoukkueelle, Koponen toteaa.

Silti Koponen tietää realiteetit.

– On aika vaikeaa, jos lähtee suorilta ilman, että on pelannut korista. Onko siitä kenellekään lopulta hyötyä? Onko siitä minulle hyötyä tai Susijengille mitään apua, jos ei ole päässyt yhtään vetämään korista. Sen takia olisi tärkeää treenata muutama viikko ja hakea tatsia. Kaikki, jotka ovat pelanneet korista tietävät, niin vaikka yksin treenaa ja juoksee ja on kunnossa, on ihan eri juttu, kun menee pelaamaan korista. Siksi olisi tärkeää päästä treenaamaan, Koponen huomauttaa.

Lähde: Suplan SporttiRuutu -podcast