Huuhkajat kohtaa Slovakian tiistaina Murciassa Espanjan leirin päättävässä ottelussa.

Miesten A-maajoukkue pelasi lauantaina 1-1 -tasapelin Islantia vastaan. Huuhkajien toppariosaston veljesparin vanhempi osapuoli Sauli Väisänen pelasi ottelussa 90 minuuttia:

– Meillä oli puolustuspelissä jonkin verran ongelmia. Emme saaneet painostettua vastustajaa tarpeeksi, sillä Islannin pelaajien sijoittuminen teki prässipelaamisen hankalaksi. Meidän olisi pitänyt pystyä reagoimaan tähän paremmin. Boksin puolustaminen ja puolustuslinjan toiminta tuntui ihan hyvältä, hän kertoo Palloliitolle.

Suomen luottotopparit Joona Toivio ja Paulus Alajuuri lopettivat maajoukkueuransa MM-karsintoihin, mikä on luonnollisesti vaikuttanut toppareiden väliseen kilpailutilanteeseen maajoukkueessa:

– Joukkueeseen on noussut monta uutta nuorta pelaajaa ja meillä on hyviä vaihtoehtoja topparin paikalle. Kaikilla on toivottavasti paljon pelivuosia edessä, joten näkymät ovat hyvät, kertoo Leo Väisänen.

– Pystymme varmasti tekemään tästä hyvän kasvuprojektin näille nuorille pelaajille ja toivottavasti vielä tulee mukaan uusia haastajia. Uudet pelaajat ovat ehkä hieman erilaisia pelaajatyyppejä kuin aikaisemmin, mikä tuo mielestäni paljon mahdollisuuksia muokata ja kehittää peliämme erilaisiin suuntiin, jatkaa Sauli.

Veljekset näkevät kehityskohteena Slovakia-otteluun erityisesti prässipelaamisen.

– Olisi kiva nähdä rohkeampi Suomi, joka prässää ja saa tilanteita ylös. Meidän täytyy pystyä pitämään hallinta ylhäällä ja luomaan paikkoja, toteaa Leo.

– Lisäksi meidän pallollinen kehityskohde on prässin pois alta pääseminen. Meidän on löydettävä paremmin tyhjiä tiloja ja yrittää aktiivisemmin avata peliä, eikä hyväksyä helpointa ratkaisua, Sauli täydentää.

Suomen ja Slovakian välinen ottelu käynnistyy tänään tiistaina Murciassa Estadio Nueva Condominalla Suomen aikaa kello 19.00. Ottelu on katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -palvelussa ja V Sport+ Suomi -kanavalla.