Veikkausliigassa pelaavat MYPA ja RoPS putosivat torstaina jatkosta Eurooppa-liigan karsinnoissa.

MYPA pelasi torstaina maalittoman tasapelin kotikentällään Dinamo Minskin kanssa. Avausosa päättyi kuitenkin tappioon 0-3, joten MYPAn eurotaival päättyi.

– Ylsimme minimisuoritukseen. Yksi eurocup-piste oli parempi kuin ei mitään. Esityksemme oli ryhdikäs, ja kaikki 14 pelaajaamme sai peliaikaa. FC Dinamo Minsk on hyvä joukkue, jolla on tekniikkaa ja tempoa, eivätkä he anna harhasyöttöjä. Maali ensimmäisellä puoliajalla olisi voinut muuttaa pelin luonnetta. Jos olisimme lähteneet pelaamaan avoimemmin, vastustaja olisi rokottanut varmasti vastaiskuista, MYPAn päävalmentaja Antti Muurinen totesi seuransa verkkosivuilla.

RoPS pelasi viime viikolla kotikentällään 1-1-tasapelin kreikkalaisen Asteras Tripolisin kanssa. Torstain vierasottelu päättyi kuitenkin tappioon 2-4.

Tappiosta huolimatta RoPS esitti huikean taistelun. Kotijoukkue siirtyi avausjaksolla 2-0-johtoon ja RoPS-vahti Saku-Pekka Sahlgren sai vielä punaisen kortin. Toisella jaksolla Juha Malisen miehistö nousi alivoimalla tasoihin, kun Mika Mäkitalo ja Jarkko Lahdenmäki onnistuivat maalinteossa. Tässä vaiheessa RoPS oli kiinni jatkopaikassa, mutta kotijoukkue iski kuitenkin vielä kaksi maalia ja eteni jatkoon.

Suomalaisseuroista eurokentillä jatkaa vielä HJK, joka kohtaa Mestarien liigan 3.karsintakierroksella kyproslaisen Apoel FC:n.

Suomen A-maajoukkueen Kasper Hämäläinen teki torstaina maalin, kun Lech Poznan kaatoi Nömme Kaljun 3-0 ja eteni jatkoon yhteismaalein 3-1.

Jatkoon selvisi myös Riku Riskin Rosenborg sekä Joona Toivion Molde. Rosenborg kaatoi Sligo Roversin vieraskentällä 3-1 ja eteni jatkoon maalein 4-3. Molde puolestaan pelasi Gorican kanssa 1-1-tasapelin ja yhteismaalit olivat norjalaisjoukkueelle 5-2.