MM-lopputurnauksen avausotteluissa on aina yllätysmahdollisuus. Perinteisesti kotijoukkue avaa kisat ja samalla kohtaa kotikisojen mahtavat paineet. Paineita on aina, mutta tuskin missään yhtä suuria, kuin Brasiliassa oman maan joukkuetta kohtaan. Lähtökohta on yksinkertainen: vain voitot ja mestaruus kelpaavat. Voitot pitäisi vielä ottaa joga bonitolla ja mieluiten vastustajan murskaten.

Juuri tässä piilee Kroatian mahdollisuus. Joukkue on vahva eurooppalainen ryhmä, jonka itseluottamus on aina vahva. He tietävät, että he voivat parhaana päivänään pysäyttää Brasilian, jopa Sao Paolossa. Lähtökohta on, ettei Kroatialla ole mitään hävittävää ja juuri se tuo lisäannoksen motivaatiota. Kisat eivät ole ohi vaikka turpiin torstaina tulisikin.

Vedonlyöntimielessä Brasilian voitto on hyvin todennäköinen, mutta tasapeliä ei kannata missään nimessä laskea ulos. Kroatia voi jopa hallita keskikenttää Luka Modricin johdolla pitkiä aikoja ja pallon hallinta on parasta puolustamista. Joukkueen valmentaja Robert Kovac on kokenut pelaajana kaiken, mutta valmentajana vähän. ”Pelaaja” –Kovac tietää, miten jopa Brasilia pysäytetään, mutta osaako ”valmentaja” –Kovac reagoida riittävästi pelin aikana?

Jos Brasilia saa taas pelinsä kulkemaan, Neymarin lentoon ja valmistautuminen on mennyt nappiin, murskavoitto kolmella, jopa neljällä maalilla on mahdollinen. Nopea maali alkuun ja toinen jossain vaiheessa, niin Kroatia aloittaa valmistautumisen seuraaviin otteluihin.

Vaikka Kroatialla on paperilla vahva hyökkäyskalusto, Brasilian betonipuolustus kontrolloivien keskikenttämiesten tukemana tulee tuskin päästämään maaleja. Tämä vinkkinä tulosvetäjille.