27-vuotias brittiläisnyrkkeilijä Tyson Fury haastaa raskaansarjan maailmanmestaruusottelussa ukrainalaisen Vladimir Klitshkon. Ottelua siirrettiin kuukaudella eteenpäin hallitsevan mestarin Klitshkon pienen vamman vuoksi, mutta nyt he kohtaavat 28. marraskuuta.

Peräti 206-senttinen Fury on alun perin irlantilainen, hänen nyrkkeilyfanaattinen isänsä nimesi hänet aikanaan Mike Tysonin mukaan. Pojasta onkin kasvanut kelpo pugilisti, sillä hänen ammattilaissaldonsa on täysin puhdas: 24 voittoa, niistä 18 tyrmäyksellä. Klitshkon saldo on 64 voittoa 67 ottelusta, voitosta huimat 53 on tullut tyrmäyksellä. Edessä on tiukka kamppailu nuoren haastajan ja 39-vuotiaan mestarin välillä.

– Kaikki mitä Klitshko tekee, on jotenkin konemaista ja tuotettua. Minun tekemiseni tulee luonnostaan. Kukaan ei määräile tekemisiäni. Olen värikkäin ja puhutuin nyrkkeilijä sitten Muhammad Alin ja sitä koko maailma odottaa. Jos minä en pysty täyttämään Alin kenkiä, saamme odottaa vastaavaa todella kauan, sillä maailma on täynnä robottimaisia nyrkkeilijöitä, jotka sanovat vain, mitä heidän taustajoukkonsa käskevät. Maailma tarvitsee minua muuttamaan raskaansarjan sielunmaiseman, Fury uhosi Sky Sportsille.

– Klitshko tietää, ettei hänellä ole mahdollisuuksia. Ainoa tapa, jolla hän voisi voittaa, on saada minut pois pelistä heti alussa. Ensimmäisen erän ensimmäisellä minuutilla, siinä on hänen ainoa saumansa.

Syyskuun lehdistötilaisuuteen Fury saapui pukeutuneena Batmaniksi, mikä ei saanut Klitshkoa repeämään naurusta.

– Minulla on hyviä ystäviä sirkuksessa, heillä voisi hyvin olla klovnin paikka vapaana. Mutta on aika hankala saada ihmisiä nauramaan, Klitshko kommentoi tuolloin naama peruslukemilla.

– Tuo kaveri ei ole henkisesti tasapainossa ja hän kaipaa kiivaasti terapiaa, mestari paukautti.

– Olet vanha mies ja tulen tyrmäämään sinut. En malta odottaa sitä hetkeä, Fury vastasi.