Sunnuntaina MM-kisoissa pelataan viimeinen ottelu. Finaalissa ovat vastakkain Saksa ja Argentiina. Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 22.00.

Argentiina on pelannut kisat ilman suurempaa loistoa, mutta napsinut voitot silloin kun on pitänytkin. Jatkopeleissä se on kaatanut Sveitsin ja Belgian maalein 1-0 ja välierässä rp-kisan jälkeen Hollannin. Kolmessa jatkopeleissä ei ole siis omaan päähän uponnut yhtään maalia. Toisaalta tehtyjä maaleja on vain kaksi,

Argentiinan pelaaminen perustuu pitkälti tiiviiseen puolustamiseen, jossa varsinkin keskikentän pohjalla pelaavalla Javier Mascheranolla on tärkeä rooli. Kun puolustus toimii, jää hyökkäyspäässä Lionel Messille vapaat kädet tehdä ratkaisuja.

Messi oli välierässä tarkassa Hollannin vartioinnissa, eikä saanut lopulta mitään aikaiseksi. Myös finaalissa Messi tulee olemaan merkitty mies, joten nyt muiden hyökkäyspään pelaajien on otettava isompaa roolia. Angel di Maria ja Gonzalo Higuain ovat tässä tapauksessa ne pelaajat, joihin odotukset kohdistuvat.

Saksa on pelannut pirteästi koko kisojen ajan, vaikka välillä puolustuspäässä se on ollut pahoissa vaikeuksissa. Maalivahti Manuel Neuer on kuitenkin pelannut erinomaisesti ja poiminut tarvittaessa pallot hanskoihinsa.

Saksan vahvuus on joukkuepelaaminen. Jokainen kentällä oleva tietää oman roolinsa ja toteuttaa sitä tarkasti. Mats Hummels ja Philipp Lahm ovat puolustuspään ykkösnimet. Keskikentällä Sami Khedira, Mesut Özil ja Toni Kroos pistävät palloa liikkeelle ja petaavat maalipaikkoja Miroslav Kloselle ja Thomas Müllerille.

Saksa on voittanut viimeksi mestaruuden vuonna 1990. Silloin se kaatoi finaalissa juuri Argentiinan 1-0. Argentiina on voittanut mestaruuden viimeksi 1986, jolloin finaalissa kaatui juuri Saksa maalein 3-2.