Aiemmat MM-lopputurnaukset:

Ecuador on selviytynyt kahdesti MM-kisoihin: 2002 ja 2006. Etelä-Afrikan kisoihin 2010 Ecuador ei päässyt. Paras menestys tuli Saksan 2006 kisoissa, joissa se eteni alkulohkosta jatkoon, mutta tippui heti neljännesvälierissä hävittyään Englannille 0-1.

Tie Brasiliaan:

Ecuador oli karsinnoissa todella vahva kotikentällään, jossa se ei hävinnyt otteluakaan. Vieraissa sen sijaan sen peli ei kulkenut yhtään. Lopputurnauspaikka irtosi 4. sijalla ja sekin heltisi täpärästi maalieron turvin samoissa pisteissä olevan Uruguayn joutuessa jatkokarsintaan.

Kenraaliharjoitus:

Englanti-Ecuador 2-2 (Miami, USA)

Asetelmat:

Ecuador ei kuulu lohkon ennakkosuosikeihin jatkopaikkoja ajatellen, mutta joukkueessa riittää yllätysvalmiutta. Karsinnoissa se oli kotikentällään todella hurja voittaen kaikki ottelunsa yhtä lukuun ottamatta. Argentiinan kanssa se pelasi tasan. Vieraskentällä Ecuador oli vastaavasti onneton. Kysymys kuuluukin, että jatkuuko vieraissa alisuorittaminen Brasiliassa vai saako Ecuador pakattua kotitaikansa ja tarpeeksi faneja mukaan lopputurnaukseen.

Joukkue koostuu pitkälti Etelä-Amerikassa ammattiaan harjoittavista pelaajista. Meille suomalaisille tunnetuin pelaaja on Manchester Unitedin tähtipelaaja Antonio Valencia. Hän kantaa kapteenin nauhaa ja on isossa roolissa Ecuadorin keskikentän oikealla laidalla.

Päävalmentaja Reinaldo Rueda luottaa melko perinteiseen 4-4-2-ryhmitykseen. Hyökkäyspelin vahvuutena todella taitavat ja nopeat laiturit.

Erikoista:

Ecuadorin ykköshyökkääjä Christian Benitez kuoli sairaskohtaukseen kesken MM-karsintojen. Hän teki 58 A-maaottelussa 24 täysosumaa.

Joukkue:

Maalivahdit: Alexander Dominguez (Quito), Adrian Bone (Nacional), Maximo Banguera (Barcelona Guayaquil).

Puolustajat: Walter Ayovi (Pachuca), Jorge Guagua (Emelec), Juan Carlos Paredes (Barcelona Guayaquil), Frickson Erazo (Flamengo), Gabriel Achilier (Emelec), Oscar Bagui (Emelec).

Keskikenttäpelaajat: Edinson Mendez (Santa Fe), Antonio Valencia (Manchester United), Luis Saritama (Barcelona Guayaquil), Christian Noboa (Dinamo Moskova), Jefferson Montero (Morelia), Joao Rojas (Cruz Azul), Michael Arroyo (Atlante), Renato Ibarra (Vitesse), Fidel Martinez (Tijuana), Carlos Gruezo (Stuttgart), Oswaldo Minda (Chivas).

Hyökkääjät: Felipe Caicedo (Al-Jazira), Enner Valencia (Pachuca), Jaime Ayovi (Tijuana)

Päävalmentaja: Reinaldo Rueda