Aiemmat MM-lopputurnaukset:

Australia pelaa MM-lopputurnauksessa nyt neljättä kertaa. Tämän vuoden kisapaikka on kolmas peräkkäinen.

Tie Brasiliaan:

Australia tuli jatkokarsintalohkossaan toiseksi Japanin jälkeen. Pisteitä se sai kahdeksasta pelistään 13.

Kenraaliharjoitus:

Kroatia-Australia 1-0

Asetelmat:

Australia selvitti tiensä kisoihin Aasian karsinnoista. Jatkokarsintalohkossa vastassa olivat Japani, Jordan, Oman ja Irak. Kahdeksasta pelistään Australia voitti vain kolme, mutta se selvisi MM-kisoihin lohkokakkosena. Lohkon taso kertoo paljon – Australia tuskin pelaisi MM-kisoissa kolmatta kertaa peräkkäin, jos se karsisi esimerkiksi Euroopan maita vastaan.

Arpaonni lohkoarvonnoissa oli varsin huono, sillä samassa lohkossa pelaavat Espanja, Hollanti ja Chile. Jos suuren suuria yllätyksiä ei tapahdu, lähtee Australia kotimatkalle alkulohkon jälkeen ilman pisteitä.

Karsinnoissa Australiaa luotsasi Holger Osieck, mutta hän sai kenkää murskatappioiden jälkeen Ranskalle ja Brasilialle. Nyt päävalmentajana toimii Angelos Postecoglou, joka on tuonut joukkueen pelaamiseen lisää pallonhallintaa ja aktiivisuutta. Tämä tuskin on toimivin taktiikka maailman huippuja vastaan.

Australian puolustuksen ykkösnimi on maalivahti Matthew Ryan, joka pelaa Belgian pääsarjassa Club Bruggen riveissä. Toinen tärkeä pelaaja puolustuspäässä on Crystal Palacen kapteeni Mile Jedinak, joka tasapainottaa peliä keskikentän pohjalla.

Hyökkäyspään ykkösnimi on kokenut Tim Cahill, joka on ”Socceroosin” kautta aikojen paras maalintekijä. Parhaat vuodet ovat jo takana, mutta maalivainu on edelleen tallella. Laitapelaaja Tommy Oar sai paljon vastuuta Utrechtissa ja nyt häneltä odotetaan hyviä otteita myös maajoukkueessa. Myös 21-vuotias Tom Rogic on mielenkiintoinen nimi keskikentällä, vaikka kaksi edellistä kautta Celtivissä olivat isoja pettymyksiä.

Erikoista:

Australia pitää hallussaan kansainvälisten pelien maailmanennätystä suurimmissa voitoissa, kun se kaatoi vuosituhannen alussa Amerikan Samoan maalein 31-0.

Joukkue:

Maalivahdit: Mat Ryan (Club Brugge), Mitchell Langerak (Borussia Dortmund), Eugene Galekovic (Adelaide United).

Puolustajat: Jason Davidson (Heracles Almelo), Matthew Spiranovic (Western Sydney Wanderers), Ivan Franjic (Brisbane Roar), Bailey Wright (Preston North End), Ryan McGowan (Shandong Luneng), Alex Wilkinson (Jeonbuk Hyundai Motors).

Keskikenttäpelaajat: Oliver Bozanic (Luzern), Mark Bresciano (Al Gharafa, Qatar), James Holland (Austria Wien), Mile Jedinak (Crystal Palace), Mark Milligan (Melbourne Victory), Dario Vidosic (Sion), Matt McKay (Brisbane Roar), James Troisi (Atalanta), Massimo Luongo (Swindon)

Hyökkäjät: Tim Cahill (New York Red Bulls), Matthew Leckie (FSV Frankfurt 1899), Tommy Oar (Utrecht), Ben Halloran (Fortuna Dusseldorf), Adam Taggart (Newcastle Jets).

Päävalmentaja: Angelos Postecoglou