MM-kisoja on jäljellä neljä ottelua, ja maalikuningasehdokkaita alkaa olla enää kourallinen. Tässä katsauksemme kisojen päätösviikkoon nimenomaan maalintekonäkökulmasta ja siitä, kuka todennäköisimmin kuninkuuden vie.

1. James Rodriguez, Kolumbia

Kolumbialainen johtaa yhä maalipörssiä kuudella osumallaan. Mikäli Kolumbia olisi pudottanut isäntämaa Brasilian jatkosta, olisi hän vieläkin todennäköisempi maalikuningas, sillä Kolumbian otteet eivät olleet missään tapauksessa laskusuuntaisia. Takaa-ajajilla on kaikilla vielä kaksi ottelua, mutta koska yksikään takaa-ajajan joukkue ei ole vakuuttanut aivan täysin, ei ole odotettua tekisi otteluissa kolmea tai useampaa maalia.

2. Leo Messi, Argentiina

Maailman paras pelaaja on kahden maalin päässä Rodriguezista. Argentiina on finaalipolulla, ja jos maa sinne ja mestaruuteenkin asti itsensä taistelee, tarkoittaa se sitä, että Messi on onnistunut maalinteossa.

3. Thomas Müller, Saksa

Müller on Messin tavoin tehnyt neljä maalia. Saksalainen on kärsinyt viime otteluissa siitä, että Miroslav Klose on pelannut keskushyökkääjänä, ja Müller on siirretty laitaan. Jos Müller pääsee tiistain välierässä takaisin keskelle, voidaan häneltä odottaa maalia, sillä Saksa on illan ottelussa aavistuksenomainen ennakkosuosikki.

4. Arjen Robben, Hollanti

Robbenin maalimäärä on kolme, eli Rodriguezin tavoittaakseen pitäisi hänen tuplata maalisaldonsa kahdessa viimeisessä ottelussaan. Robben on Messin tavoin niin poikkeuksellisen taitava ja hyvä pelaaja, että hän ei tarvitse maaleihinsa sitä, että joukkueen peli kulkisi tai että hänelle rakennettaisiin paikkoja. Robben voi tähtien ollessa oikeassa asennossa tehdä vaikka hattutempun MM-finaalissakin.

5. Robin van Persie, Hollanti

Van Persie on samassa maalimäärässä Robbenin kanssa. Hän on joukkuekaverinsa takana tässä listassa siksi, että hän tarvitsee maaleihinsa ja maalipaikoille pääsemiseen joukkueen onnistunutta peliä. Jos Hollanti jää pronssiotteluun, voi se toimia jopa van Persien eduksi, sillä nuori Hollannin joukkue voi syttyä siihen aivan eri tavalla kuin Saksa tai Brasilia.