Arvokisat.com listaa kisojen ajan nousussa ja laskussa olevia asioita.

Nousussa:

1. Costa Rica

Costa Rican piti olla heittopussi kovatasoisessa D-lohkossa, mutta joukkue yllätti kaikki ja nappasi voiton Uruguaysta avausottelussa. Toisessa ottelussa Costa Rica päihitti vielä Italiankin lukemin 1-0 ja varmisti lohkon ensimmäisenä joukkueena jatkopaikkansa.

2. Tim Cahill

Australia on hävinnyt molemmat ottelunsa, mutta se ei heikennä joukkueen ykköstähden Tim Cahillin suorituksia. Mies on tehnyt kisoissa kaksi upeaa maalia, joista Hollantia vastaan viimeistelty volley-osuma tulee varmasti olemaan hienoimpien maalien joukossa vielä turnauksen päättyessäkin.

3. Chile

Chile ei ole kohdannut vielä varteenotettavaa vastustajaa, mutta se voitti Australian ja hallitsevan mestarin Espanjan helposti. Chilellä on mahdollisuus edetä turnauksessa pitkälle. Joukkue pelaa hyvin yhteen, pallo liikkuu ja pelaajat jaksavat prässätä agressiivisesti läpi ottelun. Myös maalivahti Claudio Bravo on pelannut vahvaa turnausta. Tänään joukkue pääseekin ensimmäiseen testiinsä, kun Chile kohtaa Hollannin B-lohkon kärkikamppailussa.

Laskussa:

1. Englanti

Englanti esitti hyviä otteita Italiaa vastaan tappiosta huolimatta avausottelussaan, mutta Uruguayta vastaan peli ei kulkenut. Englannin turnaus päättyy alkulohkoon ensimmäistä kertaa yli 50:een vuoteen.

2. Alex Song

Kamerun-tähti Alex Song pisti vielä Pepeäkin paremmaksi hölmöilyssä ja löi Mario Mandzukicia kyynärpäällä selkään Kamerunin ja Kroatian välisen ottelun avausjaksolla. Song sai tuosta tempauksestaan suoran punaisen kortin. FIFA mätkäisi vielä jälkikäteen yhteensä kolmen ottelun pelikiellon kamerunilaispelaajalle.

3. Portugali

G-lohko on ehkä kaikista vaikein, mutta se ei liene selitys Portugalin heikoille esityksille. Joukkueen jatkomahdollisuudet ovat melko haasteelliset. Cristiano Ronaldon puolikuntoisuus vaikeuttaa Portugalin tilannetta entisestään.

4. Espanja

EM-kultamitalisti vuosilta 2008 ja 2012 sekä hallitseva maailmanmestari Espanja ”floppasi” täysin Brasiliassa ja joukkueen kisat päättyvät niin ikään alkulohkoon. Vicente Del Bosquen ryhmää ilmeisesti vaivaa kylläisyyden tunne kaiken voitetun jälkeen. Joukkueen pelaaminen on ollut umpisurkeaa ja todella ponnetonta.