Aleksander Barkovia pidetään ansaitusti yhtenä NHL:n tämän hetken parhaista keskushyökkääjistä. NHL:n kokeneeseen suomalaiskaartiin kuuluva Valtteri Filppula arvostaa myös maajoukkuekollegaansa.

Filppula vertailee Suplan Stanley Cup classics -podcastissa Barkovia ja omaa takavuosien seurakaveriaan Pavel Datsjukia, joka on monien mielestä yksi kaikkien aikojen parhaista jääkiekkoilijoista.

– Hyvä rinnastus. Molemmat ovat äärimmäisen taitavia. Pakko sanoa, että en ole koskaan nähnyt sellaista taitoa, jota Datsjukilla on, mutta molemmat tekevät jatkuvasti oikeita ratkaisuja pelaavat hyvin kumpaankin suuntaan. Eivät huijaa yhtään. Molemmat tekevät töitä puolustussuuntaan ja pystyvät tekemään tuhoa hyökkäyspäässä. Fiksuja pelaajia, ja kumpikin tekee minkäännäköisiä virheitä harvoin. Siinä mielessä on tosi rinnastus. ”Sashan” pelejä on kiva katsoa, kuinka homma näyttää helpolta ja kuinka fiksusti hän pelaa. Varmasti tämä tulee jatkumaan vielä monta vuotta, Filppula sanoo.

Red Wings oli Filppulan uran ensimmäisinä Detroit-vuosina aivan NHL:n ehdotonta eliittiä voittaen Stanley Cupin kesällä 2008. Tuon vuoden finaalisarja nähdään Viasatilla ja Viaplayssa lauantaina.

Filppula edustaa Red Wingsiä jälleen Tampa Bay Lightningissa, Philadelphia Flyersissa ja New York Islandersissa viettämiensä kausien jälkeen. Hän kertoo, että takavuosien menestystä haikaillaan autokaupungissa yhä.

– Kun tulin takaisin ja olen tehnyt fanitapaamisia, niin aika moni muistelee niitä aikoja. Kyllä siitä vielä kuulee ja saa laittaa nimmareita kuviin niiltä ajoilta. Ihmiset selkeästi muistelevat niitä aikoja ja toivovat, että jossain vaiheessa saataisiin Detroitin peli parempaan suuntaan ja päästäisiin lähemmäs niitä aikoja.

Valtteri Filppulan pitkä haastattelu on kuunneltavissa Suplassa.