Saksan Bundesliigan viimeinen kierros pelataan lauantaina. Osa joukkueista pääsee kesälomille, paitsi Bayern ja Leverkusen, jotka valmistautuvat Saksan cupin ensi viikonlopun finaaliin. Myös Bundesliigakarsijat jatkavat kauttaan – näiden joukkoon haluaa myös monivuotinen Huuhkaja-kapteeni Niklas Moisander, joka johtaa Bremenin kapteenina lauantaina joukkueensa todella pahassa tilanteessa.

Werder Bremenin on pakko voittaa Köln kotonaan, jotta toiveet noususta karsijanpaikalle säilyisivät. Samaan aikaan Düsseldorf pelaa Union Berlinin vieraana. Lähtökohta on selvä: Bremenille ei kelpaa mikään muu kuin voitto, muuten putoaminen on varma. Düsseldorfin tasapelillä ja Bremenin voitolla päädyttäisiin tasapisteisiin. Tällä hetkellä Düssedorfin maaliero on neljä osumaa Bremeniä parempi, joten tässä yhtälössä Bremen tarvitsisi murskavoiton.

Jo nyt on selvää, että Paderborn putoaa ja toinen putoaja on nimenomaan Bremen tai Düsseldorf. Jompikumpi näistä on myös karsija.
Niklas Moisander ennakoi vieraillessaan Suplan Bundes-Luke -podcastissa ennen kauden jatkumista, että juuri karsijanpaikka ja Düsseldorfin ohittaminen on realistista, ei muu.

Moisanderin arvio meni oikeaan – joka tapauksessa, Bremen pystyi kääntämään lähes epätoivoisen tilanteen vähintään läheltä piti -tilanteeksi koronatauon jälkeen. Mutta se tuskin lohduttaa, jos tulokset eivät mene yhden Bundesliigan dinosauruksen, Werder Bremenin, osalta lauantaina oikein.