Leijonissa siirrytään Karjala-turnauksessa lopullisesti Kari Jalosen aikaan, mutta samalla alkaa myös aika ilman ”Jutia”. Timo Jutilan jälkeen Leijonien joukkueenjohtajana toimii Kari Savolainen. Savolainen kertoo näkemyksiään leijonat.fi -sivustolla.

– Minulla on aika värikäs tausta kiekkoympyröissä sikäli, että olen valmentanut hyvin erilaisia joukkueita. Valmentajana olen siis varmaankin saanut ne meriitit mitkä ovat sitten johtaneet tähänkin pestiin, Savolainen pohtii.

Joukkueenjohtajan toimet eivät ole miehen pääsääntöinen työ.

– Tällä hetkellä olen Haaga-Helia ammattikorkeakoulun valmennuksen lehtorina. Vierumäellä on siis minun varsinainen leipätyöni, Savolainen toteaa.

Valmentajan tehtävät ovat siis vielä toistaiseksi Savolaiselle tutummat kuin joukkueenjohtajan, mutta nekin ovat kuitenkin jo alkaneet pikkuhiljaa hahmottua.

– Se tarkka tehtävänkuva tulee varmasti tässä vielä kirkastumaan minulle tämän ensimmäisen turnauksen aikana. En edes välttämättä vielä kaikkia pikkunyansseja tiedä, mutta kyllä se päällimmäinen tehtävä on varmistaa, että joukkue on oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Pidän myös huolen siitä, että tietyt taustajärjestelyt toimivat ruokailujen ja muiden järjestelyjen puitteissa. Itse turnaustapahtumassa pääasia on kuitenkin logistiikan pyörittäminen tietyllä tavalla, että pelaajat ja valmentajat pystyvät keskittymään vain siihen pelaamiseen, se on se päällimmäinen homma, Savolainen kertoo.