Veikkausliiga SJK pelaa vielä lähes uuden karhealla ja komealla kotistadionilla, mutta viime aikoina kotitaika on ollut joukkuetta vastaan.

Viime kaudella SJK oli yksi liigan tehottomimmista kotijoukkueista, sillä 17 kotiottelusta tuli vain seitsemän voittoa. Tämä kausi alkoi 0-1-kotitappiolla PS Kemille ja sitä ennen joukkue kärsi cup-tappion kotonaan FC Hongalle. SJK:n tähtiin kuuluva Mehmet Hetemaj ihmettelee heikkoa kotisaldoa.

– No kyllä sitä tuli kieltämättä ensimmäisen liigapelin jälkeen ajateltua, että miten päästään tästä kierteestä pois. Kotiottelut ovat olleet meille vaikeita. Vaikeampia tulosten valossa kuin vierasottelut. Kyllähän siinä ajattelee, että onko joku saakelin noita käynyt noitumassa meidän kotikentän, Hetemaj kommentoi Veikkausliiga.comin haastattelussa.

Manaajia SJK:n kesäkuussa 2016 avatulle OmaSP Stadionille ei olla kuitenkaan tilaamassa, vaan vastausta etsitään klassisesti oman pelin parantamisesta. Viikonloppuna TPS:n Valkeakoskella maalein 2-0 kaatanut Honka pelaa keskiviikkona liigakauden toisen kotiottelunsa, jossa vastaan asettuu hallitseva mestari HJK.

– Kemiä vastaan luotiin kyllä paikkoja ja paljon. Kemi teki sitten maalinsa ainoasta paikastaan. Meidän peli ei ole vielä valmista ja silläkin pelillä luotiin paljon hyviä paikkoja. Se kertoo, että potentiaali on korkealla ja kun peli lähtee rullaamaan, niin se on hyvän näköistä ja tulee myös tulosta, Hetemaj kertoo.

SJK-HJK-ottelu alkaa keskiviikkona klo 18.30 ja on nähtävissä kaikkien Veikkausliigaotteluiden tapaan suorana Ruudusta.

Lähde: Veikkausliiga.com.