Force India -tallin F1-auto on kokenut lähes täydellisen mullistuksen Barcelonan talvitestien ja kauden avaavan Australian GP:n välillä.

Force Indian tekninen johtaja Andrew Green kertoo F1-sarjan verkkosivuilla, että etusiipeä lukuun ottamatta auto on uudistunut täysin Barcelonan testien jälkeen.

– Päivitys koskee suurinta osa aerodynamiikan osa-alueita. Kaikki etusiivestä taaksepäin on muuttunut. Etusiipi vaihtuu seuraavaan kisaan (Bahrainissa), mikä oli suunnitelma koko ajan.

Melbourneen on ennustettu sadetta lauantaille, joten optimaalisten asetusten etsimistä pitää jatkaa Bahrainissa. Sergio Perez ja Esteban Ocon eivät hätyytelleet kärkiaikoja Melbournen perjantain vapaissa harjoituksissa, mutta kumpikin kuljettaja keräsi reilun määrän kierroksia. Niiden perusteella uudet osat vaikuttavat toimivan toivotulla tavalla.

– Kuljettajat voivat hyökätä mutkiin kovempaa, mitä toivoimmekin heidän sanovan. Auton käyttäytyminen ja renkaiden käyttäytyminen on muuttunut, joten meidän täytyy käydä kaikki osa-alueet läpi saadaksemme ne optimoitua, Green sanoi.

Lähde: F1.com.