Mikko Rantasesta tuli viime yönä kaikkien aikojen kolmas suomalaispelaaja, joka rikkoi NHL:ssä 50 tehdyn maalin rajan.

Rantanen rikkoi rajapyykin komealla tavalla, kun hän latoi hattutempun San Josen ja Kaapo Kähkösen verkkoon. San Josen kyyti oli sen verran kylmää, että Kähkönen vaihdettiin maalilta toisessa erässä.

Samalla Rantanen nosti kauden maalimääränsä 52. Edellisen kerran Coloradon pelaaja onnistui 50 maalin tekemisessä kaudella 2002-03, kun Milan Hejduk teki tasan 50 maalia. Suomalaispelaajista samaan ovat yltäneet ainoastaan Teemu Selänne ja Jari Kurri. Selänne rikkoi rajapyykin kolmasti ja Kurri neljästi.

Rantanen ei ollut ainoa suomalaispelaaja, joka ylsi viime yönä hattutemppuun, sillä myös Joel Armia intoutui avaamaan ketsuppipullonsa kunnolla. Kauden 26 ensimmäistä ottelua maaleitta pelannut Armia iski hatullisen Montrealin voittaessa Washingtonin 6-2. Samalla Armia nosti kauden maalimääränsä seitsemään.

Aleksander Barkov vietti myös kolmen tehopisteen iltaa, kun hän teki kaksi maalia ja syötti yhden Floridan jatkaessa nousuvirettään kaatamalla Ottawan. Eetu Luostarinen sai myös nimensä maalitilastoon.

Erik Haula teki maalin ja syötti yhden New Jerseyn murjoessa Columbusta 8-1. Kasperi Kapanen oli St. Louisin sankari viimeistellessään jatkoajalla 3-2-voitto-osuman Rangersia vastaan.

Henri Jokiharju keräsi maalin ja syötön, kun Buffalo ja Detroit iloittelivat maaleilla. Buffalo vei ottelun lopulta voittomaalikisassa nimiinsä 7-6 ja Ville Husso torjui Detroitin maalilla 30 kertaa.

Miro Heiskasen loisto-otteet saivat jatkoa, kun hän teki esityön yhteen Dallasin maaleista 4-1-voitossa Philadelphiaa vastaan. Rasmus Ristolainen syötti Philadelphian ainokaisen.

Juuse Saros loisti Nashvillen maalilla, kun hän pelasi kauden toisen nollapelinsä 3-0-voitossa Carolinaa vastaan. Joonas Korpisalolle osui sen sijaan vaikeampi ilta Los Angelesin maalissa, kun hänet vaihdettiin toisen erän alussa kentältä, kun taakse oli livahtanut viisi osumaa. Korpisalolle kertyi 10 torjuntaa.

Matias Maccelli syötti Arizonan maalin, mutta Eeli Tolvasen Seattle varmisti historiansa ensimmäisen pudotuspelipaikkansa voitettuaan 4-2.

NHL:n viime yön tulokset:
Seattle-Arizona 4-2
New Jersey-Columbus 8-1
Pittsburgh-Minnesota 4-1
Florida-Ottawa 7-2
Boston-Toronto 2-1 ja.
Montreal-Washington 6-2
Detroit-Buffalo 6-7 vl.
Islanders-Tampa Bay 6-1
Nashville-Carolina 3-0
St. Louis-Rangers 3-2 ja.
Dallas-Philadelphia 4-1
Vancouver-Chicago 3-0
Vegas-Los Angeles 5-2
San Jose-Colorado 2-6