Mikko Rantanen sai parhaan mahdollisen palkinnon viime yönä, kun hän pääsi juhlimaan Colorado Avalanchen kanssa NHL-mestaruutta. Rantasen ja Coloradon pitkäaikainen työ tuotti vihdoin hedelmää.

Rantanen pelaa Coloradossa kuudetta kauttaan. Hänen tultua joukkueeseen, kuului joukkue NHL:n häntäpään kastiin. Nyt se on Stanley Cupin voittaja.

– Muistan ensimmäisen kauteni tässä liigassa, kun voitimme runkosarjassa vain 22 ottelua. Vaikea uskoa, että kuusi vuotta myöhemmin olemme tässä tilanteessa. Ei tässä ole oikein sanoja, joilla kuvailisi tämänhetkisiä tunteita. Emme missään vaiheessa antaneet periksi ja opimme kaikesta kokemastamme, Rantanen riemuitsi NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Coloradon taivaalle osui synkkiä pilviä viidennessä ottelussa, kun Tampa Bay haki vierasvoiton ja piti finaalisarjan elossa. Tampa Bay pääsi hakemaan ottelusarjan tasoitusta kotikentälleen ja seitsemäs finaali on aina oma lukunsa. Kovassa paikassa Colorado onnistui kaivamaan mestaruuden varmistaneen voiton.

– Kaikki neljä ketjua luistelevat vahvasti, ja sillä tavalla pelasimme tänäänkin. Tämä oli koko joukkueen voitto. Teimme todella rankasti töitä. Meillä on porukassa paljon taitoa, mutta mestaruuden voittaminen vaatii paljon muutakin kuin taitoa, hehkutti Rantanen.