Mikko Korhonen otti upeasti uransa toisen golfin European Tour -voiton Kiinan Shenzhenissä päättyneessä Volvo China Open -kilpailussa. Hän päätyi kisassa neljän kierroksen päätteeksi tasatulokseen -20 Benjamin Hebertin kanssa, mutta päätti ranskalaisen pyristelyt ensimmäisen playoff-reiän birdiellään.

Kiinan turnauksen voitto oli Korhoselle paitsi erityisen maukas, myös uran hehkein saavutus. Hän kuittaa ykköstilastaan kahden vuoden automaattisen pelioikeuden Euroopan kiertueelle ja noussee maailmanlistalla 85. sijan tuntumaan. Se merkitsee sitä, että Korhonen nähdään parin viikon kuluttua pelattavassa vuoden toisessa major-kilpailussa, PGA Championshipissä.

Kilpailu oli Korhoselle uran 168:s Euroopan kiertueella. Kaikkiaan suomalaispelaajat ovat pystyneet voittamaan Euroopan kiertueella kahdeksan kilpailua. Vähintään kahteen voittoon ovat pystyneet vain Korhonen ja tänä vuonna uransa lopettanut Mikko Ilonen, jolla on viisi ykköstilaa.

Kilpailun kokonaispalkintopotti oli 20 miljoonaa Kiinan Yuania eli noin 2,66 miljoonaa euroa. Korhonen kuittaa voitostaan noin 444 000 euroa. Hän tulee nousemaan Euroopan kiertueen Race to Dubai -pistelistalla sijalle 17.

Lähde: Golfpiste.com