Minnesota Wildin erinomainen joulukuu jatkui, kun Detroit kaatui 3-1. Mikko Koivu iski kaksi maalia ja nousi pistepörssissä sijalle 27 tehoillaan 10+21. Koivu pelaa pisteiden valossa jopa uransa parasta kautta.

Koivu on nyt samoissa pisteissä kuin Washingtonin venäläinen supertähti Alex Ovetchkin.

– Pääsimme johtoon ja sen jälkeen pelasimme kärsivällisesti ja puolustimme erittäin tarkasti. Jokainen ketju teki työnsä tismalleen pelisuunnitelman mukaisesti, tämä joukkue on nyt täynnä itseluottamusta, Koivu sanoi Star Tribunelle.

Joukkueen toinen sankari oli maalivahti Devan Dubnyk. Hän sai haavan käteensä vain päivää ennen ottelua ja se vaati tikkejä. Dubnykin piti olla ottelussa luukkuvahtina, mutta kun pelivuorossa ollut Darcy Kuemper sai vamman ylävartaloonsa, astui Dubnyk jäälle. Mies taisteli pelin läpi omien sanojensa mukaan kivun kanssa.

– Tuo osoittaa valtavasti luonnetta. Et ole lainkaan varma, oletko 100-prosenttisessa kunnossa, mutta pelaat silti ja vielä tuolla tavalla, Koivu kehui joukkueen maalivahtia.

Dubnyk on ollut joulukuussa Minnesotan kantavia voimia, hänen pelatessaan Wild ei ole hävinnyt seitsemässä ottelussa kertaakaan ja miehen torjuntaprosentti on 93,8.