Huuhkajien Ranska-voitto on kerännyt ylistystä ympäri Eurooppaa. Joukkueen valmentaja Mika Nurmela kertoi joukkueen tunnelmista Suplan tuoreessa Week of Football -podcastissa.

– Tänä aamuna alkaa valjeta se, että oli aika historiallinen ja kova voitto. Kyllä tämä varmaan on ehkä kaikista kovin voitto. Ranska on hallitseva maailmanmestari ja FIFA-rankingin kakkonen. Vieraskentällä vielä. Ei minulle tule mieleen, että mikä olisi kovempi. Tämä on uskomaton suoritus joukkueelta ja menee itselläkin rankingin kärkeen, Nurmela sanoo.

Puola höykytti Huuhkajia kuukausi vastaavan kaltaisessa ottelussa, mutta nyt samanlaisesta jyrän alla olemista ei ollut merkkiäkään.

– Mietimme, miten pystymme kehittämään omaa peliä. Oli pieniä asioita, joita teimme paremmin. Meidän puolustusmuotomme oli tiiviimpi Ranskaa vastaan. Oli pieniä asioita, joita haluammekin, joita joukkue tekee ja että joukkue kehittyy. Meidän täytyy kehittyä, kun haluamme menestyä ensi kesänä EM-kisoissa. Kun asioita tehdään yksilöitä paremmin, paranee myös joukkueen suoritus. Siellä oli yksittäisiä asioita, joita teimme paremmin, Nurmela tuumaa.

Ottelun maalit tulivat ensikertalaisten Marcus Forssin ja Onni Valakarin tekeminä.

– Käytimme hyväksi meidän parasta asettamme, eli kun me voitamme pallon, pystymme hyökkäämään laadukkaasti. Maalimme tulivat sillä, miten haluamme puolustaa ja hyökätä laadukkaasti. Totta kai hienoja maaleja. Silloin tarvitaan yksilötaitoa ja kaikki pääsivät pelaamaan vahvuuksillaan. Hienoja suorituksia, mutta kaikki lähti siitä, että puolustimme joukkueena erinomaisesti ja yksittäiset tilanteet pelattiin paremmin, Nurmela arvioi.

Suomi kohtaa Bulgaria UEFA Nations Leaguessa sunnuntaina. Ottelu nähdään suorana Viaplayssa ja V Sport -kanavalla.

Mika Nurmelan haastattelu löytyy Suplasta.