HJK:n päävalmentaja ja Suomen A-maajoukkueen valmennustiimiin kuuluva Mika Lehkosuo pitää Brasiliaa suurimpana voittajasuosikkina.

– Veikkaan eteläamerikkalaista mestaria. Toivoisin, että Uruguay tai Chile yllättäisi, mutta uskon Brasilian voittavan. En usko Argentiinaan, Lehkosuo sanoo.

Maailmanmestari siis vaihtuu. Espanja on voittanut kolme arvoturnausta peräkkäin, mutta nyt kultajuhlille tulee Lehkosuon mukaan loppu.

– Espanjalla ei riitä millään, hän arvioi tylysti.

– Uskon, että Barcelonan pelaaminen heijastuu myös Espanjan pelaamiseen. Barcan avainpelaajat eivät olleet parhaassa iskussa tänä keväänä. Barcelonan tietty dynamiikka oli kateissa ja se näkyy myös Espanjan pelissä, ”Bana” veikkaa.

Saksa on Euroopan maista lähimpänä mestaruutta, jos Lehkosuohon on uskominen. Hän ei usko, että maan avainpelaajien viettämä vuosi Pep Guardiolan ainutlaatuisessa koulussa vaikuttaisi liikaa joukkueen pelaamiseen maajoukkueessa. Rytmiin pääsee nopeasti.

– Saksalla on tarpeeksi aikaa treenata ja Joachim Löw on pelaajille tuttu koutsi. Hän saa pelaajat ajatustensa taakse 1-2 viikossa. Se on riittävä aika, HJK-luotsi vakuuttaa.