Veikkausliigan keskikastiin jämäkästi kuuluva Tampereen Ilves on kauden toistaiseksi isoimman haasteen edessä, kun se saa vieraakseen Eurooppa-liigassa bulgarialaisen Slavia Sofian. Haaste tulee olemaan kova ja nuoren tamperelaisjoukkueen pitää venyä parhaimpaansa, jotta se saa haluamansa tuloksen.

Viime aikoina Ilveksen peli on hieman ailahdellut ja voittoja ei ole tullut peräkkäin. Valmentajalegenda Ari Hjelm toivoo joukkueen parantavaan peliään eurokentille.

– Ilveksen joukkue muuttui viime kaudesta todella paljon. Tämä ei ole se joukkue, joka hankki sen europelipaikan. Se peli, mitä he ovat pelanneet nyt Veikkausliigassa, ei riitä, maineikkaasti Tampere Unitedia europeleissä aikoinaan valmentanut Hjelm toteaa.

Ilveksen pelisuunnitelma on helposti ennustettavissa.

– Joukkuepelaamista ja vastaiskuihin panostamista.

– Ilveksen kannalta olisi hyvä, jos vastustaja hakee vierasmaalia, sillä Ilveksen pallonhallinta ei toimi kuin omalla puoliskolla. Ilveksen ase on nimenomaan ne vastahyökkäykset, ex-valmentaja tietää.

– Uskon, että jompi kumpi maalin ainakin tekee. 0-0 ei olisi huono tulos lainkaan silti Ilvekselle. Totta kai heidän pitää yrittää myös maalia.

Europelit ovat niitä pelejä, joissa onnistuneet pelaajat muistetaan pitkään.

– Tämä on kaikille nuorille pelaajille hyvä näyttöpaikka. Jos haluaa joskus pelata hyvin, kannattaa se tehdä nyt.

Ilvestä pidetään nuorena joukkueena, mutta kokemustakin löytyy joukkueesta toppari Jani Tanskan ja maalivahti Mika Hilanderin muodossa. Hjelm korostaa etenkin Hilanderin tärkeyttä koko joukkueelle.

– Hyvä, että maalivahdilla on se kokemus. Hän pystyy pelaamaan kansainvälisen tason pelejä. Hänen kokemuksensa ja olemuksensa tulee olemaan tärkeää nuorille. ”Hila” ei ainakaan hermoile, jos tulee painetta. Hän on tosi varma ja ihan Veikkausliigan parhaita maalivahteja.

Viasat ja Viaplay näyttävät illan kaikki suomalaisjoukkueiden Eurooppa-liigan ottelut, jotka alkavat klo 19. Ilves-Sofia nähdään Viasat Jääkiekko -kanavalla ja Viaplayssä.