Lauantai on ollut jo nyt mielenkiintoinen jalkapallopäivä. PK-35 myllytti itselleen liigapaikan Kotkassa ja Chelsea hävisi kotonaan Liverpoolille.

Sivustomme asiantuntija Lauri Hollo, mitäs sanot siitä, että Vantaalla pelataan ensi kaudella Veikkausliigaa?

– No mikäs siinä, tulos on lahjomaton. Jotenkin olisin kuvitellut, että kotkalaisten liigarutiini riittäisi voittoon kotona, mutta toisin kävi. Onnittelut PK-35:lle. Vantaalaisten piipahdukset liigassa viime vuosikymmeninä ovat olleet aika murheellisia monellakin tapaa, toivotaan että nyt käy paremmin.

– Onhan tämä siinä mielessä kiinnostava tilanne, että pääkaupunkiseudulla on nyt kolme liiganippua, HJK, HIFK ja PK-35 Vantaa. Tulee taatusti tulisia vääntöjä.

– Yksi hyvä asia tässä on se, että Shefki Kuqi palaa liigaan. Värikkäitä persoonia ei ole koskaan liikaa. Sitä paitsi Kuqi on tällä kaudella pystynyt hillitsemään hermonsa todella paljon paremmin kuin viime kaudella, jolloin hänen ylilyöntinsä menivät jo täysin mauttomiksi.

Uskotko että PK-35:llä on mahdollisuus nousta vakituiseksi liigajoukkueeksi?

– Sitä on hankala sanoa vielä. Seuran talous ei ole kovin kaksinen, eikä pelaajanippukaan nykyisellään riitä millään. Sponsoreita ja rahaa on löydyttävä, että saadaan uskottava joukkue liigatasolle. Katsotaan löytyykö Vantaalta henkeä ja tukea. Joukkueessa on noin puolet ulkomaalaispelaajia, jotenkin sitä toivoisi, että tuo legioona muuttuisi kotimaisuusasteeltaan hieman parempaan suuntaan. Kovin hyviä kokemuksia liigatasolla ei monessakaan mielessä näistä muukalaislegioonajoukkueista ole.

Toinen kohtuullinen jytky oli Chelsean 1-3-kotitappio Liverpoolille Valioliigassa. Joko kuolinkello kalahti Jose Mourinholle?

– Kyllä se taisi kalahtaa. Tappiota vielä suurempi asia oli Chelsean totaalisen ponneton ja hengetön peliesitys. Jotenkin on sellainen tunne, että pelaajat eivät enää ole samalla kartalla Mourinhon kanssa, eikä joukkuehenkikään kaksinen ole. Eden Hazard on ollut kävelevä katastrofi, eikä siellä ole yksikään pelaaja tällä kaudella pelannut tasollaan. John Terry alkaa olla väistämättä liian hidas ja kankea huippujoukkueen alakerran liideriksi.

– On tässä ehkä se pienen pieni mahdollisuus, että Mourinho saa vielä viimeisen saumansa ensi viikon Mestarien liigan ottelussa Kiovan Dynamoa vastaan. Mutta en tiedä, muuttaisiko sekään mitään. Jose on umpikujassa joukkueensa kanssa ja kun joukkuetta ei voi vaihtaa, on vaihdettava manageria. Kiitos ja näkemiin Jose Mourinho.

Maukas voitto Liverpoolille, Jürgen Klopp ei ole vielä kokenut tappiota joukkueen peräsimessä.

– Kolme tasapeliä ja nyt kaksi voittoa peräkkäin, ei hassumpi alku. Mutta aika useinhan juuri näin käy, kun manageri vaihtuu. Klopp punnitaan vasta tulevina kuukausina. Pystyykö hän rakentamaan koko ajan voittavan joukkueen pelaajista, jotka joku muu on hankkinut? Se olisi todella kova temppu. Klopp varmasti tekee haluamiaan hankintoja tammikuussa, mutta tuskin hänellä rajatonta budjettia on. Mielenkiintoista nähdä, kuinka tilanne etenee.