Argentiina näytti jäävän jo maalittomaan tasapeliin Irania vastaan, mutta Lionel Messi pelasti joukkueen lisäajalla iskien ottelun ainokaisen.

Ottelu alkoi odotetunlaisesti, kun Iran puolusti erittäin tiiviisti eikä Argentiinalla ollut juuri tilaa hyökkäyspäässä.

Pariin kertaan Argentiina pääsi hätyyttelemään Iranin maalia, mutta se jäi tuloksetta. Gonzalo Higuain pääsi 13 minuutin kohdalla laukomaan, mutta Alireza Haghighi torjui hyvin. Argentiinan paras paikka siunaantui Sergio Aguerolle, joka pääsi näppärän syöttökuvion päätteeksi laukomaan, mutta Haghighi venyi erinomaiseen torjuntaan.

Kupletin juoni säilyi samana toisen puoliajan alussa. Argentiina vyörytti, mutta Iranin puolustus kesti. Kesken Argentiinan painostuksen Iran pääsi vastahyökkäykseen ja Reza Ghoochannejad pääsi vapaasti puskemaan, mutta Sergio Romero esitti erinomaisen torjunnan pitäen Iranin maaleitta.

Iran sai Ghoochannejadin paikasta lisää virtaa ja itseluottamusta ja pääsi muutamaan otteeseen hätyyttelemään Argentiinan maalia. 66. minuutin kohdalla Ashkan Dejagaj pääsi vaarallisesti puskemana, mutta Romero onnistui torjumaan pallon niukasti yli. Vielä muutama minuutti ennen loppua Ghoochannejad pääsi Argentiinan puolustukselta puolittain karkuun, mutta Romero venytti jälleen hyvin laukauksen eteen.

Iran taisteli, mutta lopussa Messi nousi jälleen kerran ottelun ratkaisijaksi. Lisäajalla Messi sai rangaistusalueen rajalla vasemman jalkansa vapaaksi ja laukoi pallon vastustamattomasti maaliin. Voitolla Argentiina varmasti jatkopaikkansa.