Mercedeksen F1-kuljettaja Lewis Hamilton teki reilun tempun tallitoverilleen Valtteri Bottakselle Unkarin GP:ssä.

Hamilton päästi Bottaksen ohitseen kolmanneksi vastapalveluksena. Bottas oli aiemmin kisassa antanut Hamiltonin tulla ohitseen, koska uskoi brittikuskilla olevan paremmat saumat saada edellä ajaneet Ferrarit kiinni. Kun Hamilton ei päässyt punaisten autojen ohi, hän luovutti kolmossijan lopussa takaisin suomalaiselle.

Siitäkös Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff raivostui, kun MM-pisteissä Bottasta edellä oleva Hamilton luopui sijoituksesta. Grandprix-sivuston mukaan median käyttöön on vuotanut video, jossa Wolff paiskoo tuolia ja huutaa johtoportaaseen kuuluvan Niki Laudan suuntaan tallin kuljettajien vaihdettua paikkaa.

Tallin nimettömänä pysyvä edustaja väittää, ettei Wolffin reaktio johtunut kuskien paikkavaihdosta.

– Hänen käyttäytymisensä johtui pelkästään paineiden purkautumisesta. Tallissa oltiin tyytyväisiä kuljettajien vaihdettua paikkaa, edustaja sanoi Auto Bildin mukaan.

Hän väitti, ettei Wolff huutanut lopputuloksen takia.

Nelossijan myötä Hamiltonin ero sarjaa johtavaan Ferrarin Sebastian Vetteliin kasvoi Unkarin osakilpailun jälkeen. Nyt ero on Vettelin eduksi 14 pistettä. Bottas on kolmantena 169 pisteellä, 19 pistettä tallitoveri Hamiltonia perässä. 116 pistettä kerännyt Kimi Räikkönen on viidentenä.