HJK:n 20-vuotias hyökkääjä Kai Meriluoto kuuluu Suomen kirkkaimpiin hyökkääjälupauksiin. Hänellä on halutessaan mahdollisuus kuitenkin edustaa myös toista maata.

Meriluodon äiti on japanilainen, joten Meriluodolla on taskussaan myös Japanin passi.

– Minulla on tosiaan kaksoiskansalaisuus, eli se tarkoittaa teoreettisesti sitä, että voisin edustaa vielä Japania, jos sellainen mahdollisuus tulisi, Meriluoto paljastaa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Meriluoto debytoi Huuhkajien paidassa tammikuun harjoitusleirillä, mutta se ei vielä sementoinut hänen asemaansa Huuhkajien miehistössä, vaan Japanilla on vielä mahdollisuus yrittää napata hyökkääjälupaus joukkueeseensa. Meriluodon mukaan kiinnostus nousevan auringon maasta on kuitenkin ollut suhteellisen vähäistä.

– Ei mitään konkreettista ole tullut. Ei ole mitään sellaista tullut, että me haluamme tähän leiriin ja niin poispäin, mutta en osaa sanoa. En ole vielä hirveästi miettinyt tuota. Sanotaan, jos parin vuoden sisään tulisi Japanin maajoukkueesta kutsu, niin en tiedä mitä sanoisin.

Meriluodon mukaan hänen japanin taitonsa eivät ole täydelliset, mutta hän ymmärtää hyvin puhetta.

– Ei se sujuvaa ole, sen voin sanoa. Ymmärrän lähinnä kaiken, äitini puhuu minulle aina japania ja on aina puhunut muinlle japania. Valitettavasti vastaan yleensä ihan suomeksi. Hän puhuu erittäin hyvää suomea, niin se menee yleensä niin, että se puhuu minulle japaniksi ja mä vastaan suomeksi. Mä yritän parhaani mukaan vastata japaniksi, mutta se muuttuu helposti suomen kieleksi. Isovanhempien kanssa ja serkkujen kanssa Japanissa, niin kyllä pystyn keskustella, mutta ei se ihan sujuvaa ole. Kyllä minä yritän koko ajan parantaa japanin kielitaitoani.

Meriluodon haastattelu kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplan Veikkausliiga-podcastista.