Suomen cupin puolivälierät jatkuvat keskiviikkona. Tiistaina Haka ja HJK selvittivät tiensä neljän parhaan joukkoon ja kohtaavat lauantaina Valkeakoskella välierässä. Toisen välierän joukkueet ratkeavat keskiviikkoiltana – kaikki viime kauden Veikkausliigan mitalistit ovat tulessa.

Viime kauden Veikkausliigan mestari matkustaa verestämään muistojaan Turkuun, Veritas -stadionille. Isäntänä on Inter, viime kauden Veikkausliigan hopeamitalisti. Kun joukkueet ratkaisivat mestaruutta viime syksynä, paikalla oli yli 9000 katsojaa. Nyt väkimäärä jää vähäisemmäksi jo sääntösyistä. Tunnelmaa on kuitenkin luvassa roppakaupalla. Ainakin Kuopiossa odotetaan tasaista taistelua.

– Inter on hyvä joukkue ja pelistä tulee varmasti todella tiukka. Heidän pelaamisessaan on paljon samaa meidän pelitavan kanssa. He puolustavat tiiviisti, joten meidän täytyy olla parhaimmillamme voittaaksemme ottelun, kertoi KuPS:in valmentaja Arne Erlandsen kuopiolaisten verkkosivuilla.

– Tässä vaiheessa cupissa jäljellä on pelkästään hyviä joukkueita, mutta uskon että haemme ottelusta hyvän tuloksen.

Paikan päältä tai Ruutu+ -palvelun kautta ottelua seuraavilta katsojilta puuttuu valitettavasti yksi kiinnostava kohde. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva paljasti jokin aika sitten, että KuPS:n Ilmari Niskanen olisi ollut maajoukkueen mukana viime maaliskuun maaotteluissa – jos ne olisi pelattu. Lienee varmaa, että Niskanen on edelleen Kanervan suurennuslasin alla, mutta pelikiellon vuoksi laituri ei keskiviikkona pysty näyttöjä antamaan.

Keskiviikon toisessa välierässä viime kauden pronssimitalisti FC Honka isännöi FC Lahtea Espoossa. Ottelu alkaa 20.00, kun ensimmäinen puolivälierä starttaa 18.00.