Montrealin F1-kisaviikonloppu pyörähti käyntiin perjantai-iltana ensimmäisillä vapailla harjoituksilla. Nopeinta vauhtia piti yllä Max Verstappen.

Verstappen oli nopein 0,246 sekunnin erolla Carlos Sainziin. Perässä seurasivat Fernando Alonso, Sergio Perez sekä Charles Leclerc, joka jäi kilpakumppanistaan puoli sekuntia.

Alfa Romeon Bakussa kohtaamat ongelmat näyttävät jatkuvan myös Montrealissa. Valtteri Bottas oli 16. ja tallikaveri Zhou Guanyu heti perässä 17.

Harjoitusten huomion varasti kuitenkin radan poikki uhkarohkeasti ja kuolemaa uhmaten juossut murmeli. Montrealin katurata sijaitsee Notre-Damen saaressa, jossa on varsin elinvoimainen murmelikanta. Ne ovat luonnonvaraisia ja rauhoitettuja, joten niistä on pyritty pysymään kisapaikalta pois muun muassa täyttämällä niiden reikiä ja asettamalle niille ansoja. Ansaan joutuessaan ne siirrettäisiin kauemmas kisapaikalta.

Vuonna 2018 Romain Grosjean osui vapaissa harjoituksissa murmeliin. Silloin hänen autonsa nokka koki vaurioita.

Formula 1

@F1
Watch out little friend! 🥺

A brave groundhog makes a daring dash between Alonso and Sainz's cars

#CanadianGP #F1

Jos et näe upotusta, voit katsoa sen täältä.

Formula 1 -lähetykset ovat tästä kaudesta lähtien katsottavissa yksinoikeudella Elisa Viihde Viaplay -palvelussa ja V sport -kanavilla. Viaplayn lähetykset kattavat kaikki F1 -harjoitukset, aika-ajot sekä varsinaiset kisalähetykset sekä runsaasti muuta oheisohjelmistoa.

F1-lähetysten lisäksi Elisa Viihde Viaplayssa nähdään myös kaikki 14 F2 -osakilpailuviikonloppua sekä kaikki F3 -osakilpailut sekä W Series -sarjan kilpailut. Kaikki kisat selostetaan suomeksi.