NHL-kauden todella vauhdikkaasti ja tehokkaasti pelannut Toronto on pienimuotoisissa vaikeuksissa. Joukkue oli jo karkaamassa omassa divisioonassaan, mutta viime aikojen ailahtelevat pelit ovat kutistaneet etumatkan. Oilers on noussut jo tasapisteisiin, tosin kaksi ottelua enemmän pelanneena. Winnipeg on pisteen päässä, ottelun vähemmän pelanneena.

Toronto on hävinnyt kuusi viimeisestä seitsemästä ottelustaan – viimeisen nousukuntoiselle Calgarylle viime yönä – joten jääkiekkohullussa kaupungissa alkaa paniikki pian iskeä.

Alkukautta maaleillaan dominoinut Auston Matthews on kadottanut toistaiseksi jyvänsä. Jenkki johti maalitilastoa reilusti, mutta nyt johto on kiritty lähes kiinni. Maalikuninkuutta janoava entinen ykkösvaraus ei varmastikaan seuraa selustaansa ilman huolta – vanha kettu Alex Ovetshkin on viimein löytänyt parhaan vireen. Viime yönä ”Ovie” teki Washingtonin molemmat maalit voitto-ottelussa Rangersia vastaan. Matthewsin etumatka on toki vielä seitsemän maalia.

Monelle pelaajalle seitsemän osumaa olisi paljon, mutta ei välttämättä Ovetskinille. Toki nykykuntoinen Connor McDavid on tällä hetkellä suurin suosikki pistepörssin voiton lisäksi kuittaamaan maalikuninkaan titteli. Ellei Toronton ja Matthewsin kurssi pian muutu.

V sport kanavat ja Elisa viihde Viaplay näyttävät kaikki kauden NHL-ottelut.