Matilda Castrenin toinen pelipäivä Evian Championshipissa oli lähdöstä maaliin todella värikäs. Lopulta tuloksen +2 kirjannut Castren selvitti kuitenkin tiensä viikonlopulle, sillä hän on kahden kierroksen jälkeen yhteistuloksessa -1, joka oikeutti sijalle 54.

Castrenin päivä lähti heti alkuunsa väärille raiteille, kun ykkösväylän jatkolyönti karkasi rajusti vasemmalle ja tuloksena oli tuplabogi. Castren kuitenkin kampesi itsensä kierroksen edetessä takaisin hyviin asemiin, vaikka lyönnin kanssa oli ihan pientä hakemista.

– Draivit olivat ihan vähän vinossa koko ajan. Jouduin ottamaan kaksi välilyöntiäkin niiden takia. Se on varmaan vain ajoitusjuttu. Ja aamulla oli vähän viileämpi kuin eilen iltapäivällä, eikä pallo lentänyt ihan niin pitkälle. Siihen kesti hetken sopeutua, Castren kertoi tiedotteessaan.

Kierroksen loppu olikin sitten hengästyttävää katseltavaa. Castren oli kierrostaan kolme yli parin, kun hän tuli 16. reiän (par 3) tiille.

– Missasin avauksen oikealle bunkkeriin. Se oli ”eguna” siellä. Se oli ihan mahdoton paikka, palloa ei pystynyt mitenkään pysäyttämään. Yritin tiputtaa pallon alas raffiin, että se pomppisi siitä griinille. Se tuli alas forelle ja valui lopulta veteen asti, Castren aloitti selostuksen.

– Rinne oli niin jyrkkä, en pystynyt droppaamaan siihen, vaan jouduin menemään vesiesteen toiselle puolelle. Sieltä oli 40 metriä matkaa lipulle. Tein siihen lopulta hyvän tuplan. Sain raikuvat aplodit siinä.

Tässä vaiheessa Castrenin jatkohaaveet näyttivät karanneen Evian Resort Golf Clubin vesiesteeseen, mutta suomalaistähti ei luovuttanut.

Toiseksi viimeisellä reiällä Castren löi lähestymisensä neljän metrin päähän lipusta. Birdien jälkeen ajatukset vähän kirkastuivat.

– Birdie antoi vähän toivoa päästä viikonlopulle.

Castrenin kiri huipentui päätösväylälle, joka on lyhyehkö par-vitonen. Avauksen jälkeen Castren löi jatkolyöntinsä rautanelosella griinille ja pääsi puttaamaan eaglea.

– Meidän kaikkien iloksi se eagle meni sisään!”

Muista suomalaisista Tia Koivisto jäi viikonlopun kierroksilta pois tuloksella +1. Sanna Nuutinen oli kilpailun viimeinen tuloksella +15.

Lähde: Matilda Castrenin tiedote