Matilda Castren pelasi perjantaina yhden uransa parhaista kierroksista major-turnauksissa, kun hän tykitti tuloksen 67 (-5) PGA Championshipin toisena päivänä. Castrenin kierros oli päivän paras tulos yhdessä kolmen muun pelaajan kanssa.

Yhteistulokseen -1 noussut suomalainen lähtee viikonloppuun sijalta 17. Kärkipaikalla jatkavaan In Gee Chuniin Castrenilla on eroa 10 lyöntiä, mutta toiseen sijaan vain neljä lyöntiä.

Castrenin tuloskortti oli kierroksen päätyttyä komeaa katseltavaa: viiden birdien lisäksi siellä komeili 13 paria, eikä ainuttakaan bogia.

– Taisi olla minun ensimmäinen bogifree majorissa, sijoitustaan peräti 71 pykälällä avauspäivästä nostanut Castren iloitsi tiedotteessaan.

Castrenin huippukierros rakentui loistavan pallonlyönnin varaan.

– Ei tullut montaa mätää lyöntiä tänään, Castren nauroi.

– Taisin osua kaikkiin griineihin, en ainakaan muista chipanneeni kertaakaan. Se helpotti tuloksen tekemistä.

Congressional Country Clubin kenttä oli perjantaina aivan toisenlainen kuin avauspäivänä. Torstain sateista ei ollut enää tietoakaan, vaan kierros pelattiin lämpimässä ja tyynessä säässä.

– Kaikki väylät pelasivat erilaisina kuin eilen. Nyt se pelasi sellaisena kuin oli laskeskellut harjoituspäivinä.

Castren lähtee kolmannelle kierrokselle kello 16.28 Suomen aikaa. Hän pelaa yhdessä Nasa Hataokan ja A Lim Kimin kanssa.

V sport golf esittää kilpailun suorana lähetyksenä.