Matilda Castrenin kolmas kierros Evian Championshipissa jätti suomalaispelaajalle vähän hampaankoloon. Vaikka kierros sujui lopulta 68 lyönnillä, ei sijalta 37 päätöskierrokselle starttaava Castren (-4) ollut tyytyväinen tapaan, jolla peli lauantaina sujui.

Takaysiltä kierroksensa käynnistänyt Castren teki Evian Resort Golf Clubin 15. reiälle tuplabogin, joka on huippugolfissa aina harmittavan iso tulos.

– Se tupla alussa söi mieltä aika hyvin, Castren sanoi tiedotteessaan.

Kierrosta oli kuitenkin tuplabogin jälkeen vielä paljon jäljellä, ja Castren onnistui lopulta kirimään kuuden birdien auttamana reilusti alle parin. Etenkin kierroksen lopetus oli terävä, kun hän teki birdiet kolmelle viimeiselle reiälle.

– Kolmen birdien lopetus on aina hyvä juttu. Mutta muuten meni lyöntejä hukkaan. En ole kyllä tyytyväinen päivään, Castren sanoi harmistuneena.

Syy tyytymättömyyteenkin oli nopeasti selvillä. Liian usein raffin puolelle menneet avaukset vaikeuttivat pelaamista.

– Lyöminen ei ollut mitään hirveän hyvää. Tuntuu, että oli aika nihkeä päivä. Lopussa löin paremmin ja tuli muutama birdiepaikka.

Sunnuntaihin lähdetään kanadalaisen Brooke M. Hendersonin (-17) johtaessa kilpailua. So Yeon Ryu on Hendersonin kannoilla tilanteessa -15.

Castren lähti päätöspäivään kello 10.40 Suomen aikaa. Nousu top 20:een vaatii huippukierrosta, tällä hetkellä eroa on neljä lyöntiä.

– Toivotaan, että lyöminen olisi vähän parempaa huomenna, niin olisi paremmat saumat tuloksentekoon. Tavoite olisi, ettei tulisi noita tuplia, ne rankaisee aika kovasti. Hyvillä mielin kuitenkin lähden huomiseen. Kyllä ne birdiet sieltä tulee, pitää vain olla kärsivällinen.

V sport golf esittää Evian Championshipin suorana lähetyksenä.

Lähde: Matilda Castrenin tiedote