Tasaisesti tuloslistan kärkipäässä kaksi ensimmäistä kierrosta pysyneet Matilda Castren ja Kelly Tan jatkoivat loistavia otteitaan Dow Great Lakes Bay Invitationalin kolmannella kierroksella. He nousivat kilpailussa toiseksi tulokseen -13 pelattuaan foursome-kierroksen 67 (-3) lyönnillä.

Viimeiseen ryhmään Castren ja Tan saavat seuraksi yhdysvaltalaisparin Jennifer Kupcho–Lizette Salas (-17), jotka siirtyivät perjantaina kilpailun kärkipaikalle 64 lyönnin huippukierroksensa turvin.

Castren harmitteli kierroksen jälkeen omaa hieman tahmeaa puttaamistaan mutta samalla kiitteli, että Tanilla putti toimi hienosti. Neljän birdien ja yhden bogin kierros oli hyvä suoritus molemmilta.

– Kolme alle oli hyvä tulos. Tuossa lopussa oli pari hyvää par-pelastusta. Meillä kyllä kulkee tosi hyvin yhdessä, ja meidän pelit sopivat hyvin toisillemme, Castren sanoi tiedotteessaan.

Jotain Castrenin ja Tanin tämänhetkisestä vireestä kertoo se, että vaikka he pelasivat päivän kolmanneksi parhaan kierrostuloksen, silti jotain jäi piippuun.

– Tuntuu, että mikään näistä kierroksista ei ole ollut ihan sitä parasta, mitä meiltä voi odottaa. Toivotaan, että se paras päivä tulisi huomenna. Kiva päästä taas pelaamaan voitosta viimeisessä ryhmässä, viime kaudella pariin otteeseen finaalipäivän kärkiryhmässä pelannut Castren sanoi innokkaana.

Päätöspäivälle pelimuoto vaihtuu jälleen, kun vuorossa on toistamiseen best ball -kierros. Torstaina Castren ja Tan pelasivat best ballissa tuloksen -9, ja vähintään vastaavaan on kyettävä lauantaina, jotta unelma toisesta LPGA Tour -voitosta toteutuisi.

– Huomenna on best ball, ja oikeastaan mitä vain voi tapahtua. Sieltä voi tulla joku takaa, tai sitten meidän ryhmästä joku pelaa hyvin. Pysytään vain meidän omassa pelisuunnitelmassa, ja koitetaan pelata parhaamme. Innolla lähdetään pelaamaan. Yleisöä tulee varmasti olemaan paljon, se on hienoa, lauantaina kello 19.40 viimeiselle kierrokselle lähtevä Castren sanoi.

Kilpailun jännittävää päätöskierrosta pystyy seuraamaan Elisa Viihde Viaplayn tai V Sportin kanavien kautta. Lähetys päätöspäivästä käynnistyy kello 22.00.

Lähde: Matilda Castrenin tiedote