Matilda Castren aloitti naisten kauden neljännen major-turnauksen, Evian Championshipin hyvällä kierroksella. Tuloksen 68 (-3) pelannut Castren on avauskierroksen jälkeen 19. sijalla viisi lyöntiä Japanin Ayaka Furuesta.

Juhannuksen tienoilla PGA Championshipissa nilkkansa satuttanut Castren oli hieman jännittyneillä tunnelmilla ennen torstain kierrosta. Viime viikolla jalka ei vaivannut, mutta alkuviikon harjoituskierroksilla se vaivasi aika paljon.

– Mietin ennen kierrosta, että mitenköhän tämä 18 reiän kierros sujuu, kun nilkka oli tullut kipeäksi 9 reiän harjoituskierroksillakin. Nilkka teipattiin aamulla, eikä se vaivannut kierroksella pahasti. Kierroksen jälkeen vähän tuntuu, mutta toivottavasti se pysyy tällaisena, Castren kertoi tiedotteessaan.

Kierroksen alkupätkä oli Castrenilta todella hyvä, eikä siinä kohtaa näkynyt, että nilkka olisi vaivannut. 10. reiältä matkaan lähtenyt Castren oli viiden pelaamansa reiän jälkeen jo kolme alle parin, ja meno näytti vahvalta.

– Ihan hyvä startti viikkoon. Alku oli hyvä, varsinkin ekat väylät. Lyöminen oli ihan ok, ja pääsin laittamaan muutaman todella lyhyen putin sisään. Mutta tuntuu myös siltä, että tuli missattua aika monta puttia.

Kun ottaa nilkan kunnon huomioon, Castrenin avauspäivä oli lopulta varsin hyvä. Kuusi birdieä päivän aikana kirjannut Castreninkin sanoi, että mahdollisuuksia parempaankin oli, mutta hän näki myös asian kirkkaamman puolen.

– Olisi voinut olla aika paljon kurjempikin päivä, hän sanoi ja viittasi oireilevaan jalkaansa.

Castrenin ohella Tiia Koivisto sai hyvän alun kierrokselleen. Hän pelasi tuloksen -1. Sanna Nuutisen päivä oli sen sijaan synkkä, hänelle kirjattiin tulos +8.

Perjantain kierros käynnistyy Castrenin osalta kello 10.15 Suomen aikaa.

V sport golf esittää Evian Championshipin suorana lähetyksenä.

Lähde: Matilda Castrenin tiedote