Yksi koko Valioliigan suurimmista yllättäjistä, Leicester, ei näytä saavan vahvalle alkukaudelleen suurinta mahdollista palkintoa, paikkaa Mestarien liigassa. Viime aikojen ailahtelevat esitykset ovat pudottaneet Leicesterin osakkeita ja kun ManU on samaan aikaan pelannut erinomaisesti, ero on kurottu kiinni. Leicester hävisi sunnuntaina Tottenhamille 0-3 ja tämä tarkoittaa sitä, ettei paikka neljän joukossa ole enää – ainakaan tukevasti – omissa käsissä.

ManU:lla on pelaamatta kaksi ottelua, Leicesterillä yksi. Kauden viimeinen ottelu on nimenomaan Leicester-ManU. Joukkueilla on tällä hetkellä sama määrä pisteitä ja sama maaliero, mutta ManU:lla on siis ottelu vähemmän pelattuna. Jos ManU voittaa keskiviikkona Old Traffordilla West Hamin, karkaa joukkue kolmen pisteen etumatkalle ja riippuen voittolukemista, paremman maalieron turvin. Jos siis ManU voittaa esimerkiksi 2-0 West Hamin, pitäisi Leicesterin voittaa päätöskierroksella ManU kahdella maalilla – tällöin tehdyt maalit ratkaisivat paikan Leicesterille.

Koronatauon jälkeen on nähty huimia romahduksia, kuten Norwich, keskitason notkahduksia, kuten osittain Leicester, tai huikeita nousuja, kuten ManU tai Championshipin Brentford. Kausi huipentuu todella isoihin peleihin, sillä paikka Mestarien liigassa olisi Leicesterille valtava asia, mutta vielä isompi juttu ManU:lle – paikka neljän joukossa synkän alkukauden jälkeen olisi valtava voitto seuralle ja pr-arvoltaan jopa isompi kuin taloudelliselta tuotoltaan. Koronatauon jälkeen ManU joka tapauksessa ajoi Leicesterin kahdeksan pisteen etumatkan kiinni – ja mennee ohi.

Sympaattinen Leicester pääsee joka tapauksessa Eurooppaan ensi kaudella. Mutta se suurin palkinto, paikka Mestarien liigassa, on nyt sulamassa.

Ensi viikon ratkaisuottelut näytetään Viaplayn palvelussa, niin Valioliigan kuin Championshipin osalta.