Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva oli sunnuntaina katsomassa Ruotsin cupin lohkovaiheen avauskierroksen ottelua BK Häcken-GAIS. Kyseessä oli tarkkailumatka. Häckenin riveissä pelaavat Huuhkajien riveistä tutut Joona Toivio ja Jasse Tuominen, jotka molemmat luutivat pelissä täydet minuutit.

Kanerva puhui ruotsalaiselle Aftonbladetille Toivion isosta roolista maajoukkueessa eikä pelännyt todeta, että sipoolainen on lähtökohtaisesti avauskokoonpanon mies.

– Ilman muuta. Hän on rutinoitunut ja pelannut monta ottelua yhdessä Paulus Arajuuren kanssa. Heidän yhteistyönsä toimii ja he tuntevat toisensa jo alle 21-vuotiaiden maajoukkueesta, Kanerva selitti.

Tuomisen esitystä lempinimellä ”Rive” tunnettu valmentaja piti pirteänä. Huuhkajissa Tuominen on nähty usein Suomen toisena kärkenä Teemu Pukin kanssa. Maajoukkueessa järjestelmä on ollut yleensä 4-4-2, kun taas Häckenissä Tuominen on pelannut 4-2-3-1:ssä kymppipaikalla. Kanerva ei näe erossa ongelmaa.

– Myös maajoukkueessa toisen heistä pitää tulla hiukan vastaan ja hakeutui linjojen väliin. Häckenissä Tuominen laskeutuu alemmas ja se sopii hänelle. Hän on nopea, ja kun hän pääsee kääntymään pallon kanssa, hän tuo nopeasti palloa ylös. Hänellä on myös hyvä laukaus, Kanerva kehui.

Päävalmentaja totesi olevansa mielissään Tuomisen Häcken-siirrosta. Aiemmin lahtelainen edusti BATE Borisovia, jossa minuutit jäivät väliin.

Lauantaina Kanerva oli ollut katsomassa Elfsborgia nykyään edustavan topparin Leo Väisäsen peliä.