Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva aikoo seurata tulevaa Veikkausliigakautta entistäkin tarkemmalla silmällä, sillä hän toimii myös Ruudun asiantuntijana.

Kanerva on tuttu näky asiantuntijana muun muassa jalkapallon arvokisojen aikoina, mutta Veikkausliigassa häntä ei ole vielä nähty asiantuntijan roolissa. Veikkausliigan kommentointi ei ole mikään arvokisojen kaltainen pikapesti, vaan kestää koko kauden.

Kanerva myöntää, että kommentointi tulee täyttämään kalenteria, mutta se samalla tuo uutta.

– Kyllä se omasta vapaa-ajasta on pois. Kyllä sitä pitkää mietin. Kuinka resurssit riittää ja summailin, että se tulee riittämään. Viime kaudella katsoin paljon Veikkausliigaa. Huomasin, että jos olen samalla kommentoimassa pelejä, niin se ei välttämättä hirveästi lisää taakkaa, Kanerva avasi Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

– Mutta se vaatii valmistautumista. Pitää olla kartalla, mitä tapahtuu. Samalla se on itsensä kehittämistä. Miettii ehkä Veikkausliigavalmentajan näkökulmasta asioita. Varmaan joukkueille tulee kauden aikana erilaisia vaiheita, ongelmia. Myös pohtii syitä, miksi joku joukkue pärjää ja näin poispäin. Ja johtamistyyli. Jos miettii Veikkausliigan valmentajistoa, niin siellä on paljon valmentajia, joiden kanssa on ollut tavalla tai toisella tekemisissä. Sekin on ihan mielenkiintoista ja varmaan tulee joidenkin kanssa myös vähän juteltua. Ja yrittää päästä heidän päänsä sisään, Kanerva jo makustelee.

Kanervan mukaan kommentointi ei kuitenkaan vie aikaa pois Huuhkajien päävalmentajan pestistä.

– Ajankäyttö on aina haaste, enkä olisi tähän ryhtynyt, jos tämä olisi häirinnyt jotenkin päätyötäni, eli Huuhkajien valmentamista. Laskeskelin tunteja ja saatiin sovitettua hyvä aikataulu, joka sopii kalenteriin.

Kanervan haastattelun voi kuunnella kokonaisuudessaan Suplan Veikkausliiga-podcastista.