Suomen voittoputki jalkapallon EM-karsinnoissa katkesi sunnuntai-iltana, kun Italia vei voiton Ratinassa 1-2-lukemin.

Italia otti johdon 59. minuutilla Ciro Immobilen puskumaalilla. Suomen tasoitusmaali syntyi Teemu Pukin rangaistuspotkusta 72. minuutilla. Italian voittomaali syntyi niin ikään pilkulta Jorginhon toimesta 79. minuutilla. Rankkari vihellettiin, kun Sauli Väisäsen katsottiin pelanneen pallo rangaistusalueella kädellään.

Tappio ja erityisesti Italialle vihelletty rankkari jäi harmittamaan Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanervaa.

– Jos lähdetään fiilispuolelta, niin totta kai tässä on pettynyt ja niin ovat pelaajatkin. Minusta se on hyvä merkki joukkueessa, että kun Italialle hävitään maalilla, niin ollaan pettyneitä. Toki ennen kaikkea tuo ratkaisu kaivertaa meitä kaikkia. Täytyy nyt se vielä tarkemmin katsoa, mutta sen mitä sen nopeasti katsoin sen uusintana, niin mielestäni pallo laukaistiin suoraan käteen ja se oli mielestäni luonnollisessa peliasennossa, Kanerva sanoi Palloliiton verkkosivuilla.

Suomi on kuluvissa EM-karsinnoissa hävinnyt kaksi kertaa Italialle ja voittanut muut ottelunsa. Lohkon kärjessä on Italia 18 pisteellään, 12 pistettä kerännyt Suomi on kakkosena kolme pistettä ennen Armeniaa. Suomen karsinta jatkuu lokakuussa vierasottelulla Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan sekä kotiottelulla Armeniaa vastaan.