Saksa on vuoden 2014 maailmanmestari. Finaali ratkesi jatkoajalla Saksan 1-0-voittoon, kun Mario Götze onnistui maalinteossa.

Ottelun ensimmäisen kunnollisen maalipaikan sai 20 minuutin kohdalla Argentiina. Saksa menetti pallon ja Gonzalo Higuain pääsi läpiajoon. Laukaus kuitenkin lähti jalasta hieman hätäisesti ja pallo painui ohi maalin.

Puolen tunnin kohdalla Higuian onnistui maalinteossa vastahyökkäyksen jälkeen, mutta avustavan erotuomarin lippu nousi pystyyn paitsion merkiksi.

Tilanteen jälkeen Christoph Kramer joutui jättämään kentän. Hän sai muutamaa minuuttia aikaisemmin kovan iskun päähänsä, jonka jälkeen hän yritti vielä jatkaa pelaamista. Kramerin tilalle kentälle tuli Andre Schürrle.

36. minuutin kohdalla vaihdosta kentälle tullut Schürrle pääsi laukomaan hyvästä paikasta 16-alueen sisältä, mutta Argentiinan maalivahti Sergio Romero esitti loistavan torjunnan tolpan vierestä.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Lionel Messi oli lähellä onnistua, kun hän murtautui röyhkeästi 16-alueen sisään ja yritti pienestä kulmasta maalintekoa. Saksan puolustus kuitenkin selvitti tilanteen viime hetkillä.

Jakson lopussa Toni Kroos pääsi laukomaan vielä hyvästä paikasta, mutta Romero torjui tilanteen.

Ensimmäisen jakson jälkeen tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Heti toisen jakson alussa Messi karkasi puolittaiseen läpiajoon, mutta veto painui muutaman sentin ohi takatolpan.

Messin maalipaikan jälkeen peli eteni vauhdikkaasti päästä päähän, mutta huippuvaaralliset maalipaikat olivat vähissä.

Näin toisellakaan jaksolla ei nähty maaleja ja ratkaisua haettiin seuraavaksi jatkoajalta.

Heti jatkoajan alussa Argentiinan Rodrigo Palacio karkasi puolittaiseen läpiajoon, mutta nosto painui ohi maalin.

Ottelun ainoaksi jäänyt maali nähtiin 113. minuutin kohdalla, kun Saksa Mario Götze sijoitti pallon verkkoihin. Tilanteessa hyökkääjä otti pallon tyylikkäästi pallon rinnalla haltuun ja sijoitti sen takakulmaan ohi Romeron.

Näin Saksa voitti finaalin 1-0 ja juhlii vuoden 2014 maailmanmestaruutta.