Yksi maailman kaikkien aikojen parhaista pelaajista, Diego Maradona, ei ole ollut kovin vaikuttunut Englannin kapteeni Steven Gerrardin edesottamuksista Uruguay-ottelussa. Maradona suomii Gerrardia kovin sanoin Time of India –lehden kolumnissaan.

Maradonan mukaan Englannin Uruguay-tappiosta syyttävän sormen voi osoittaa Englannin puolustuksen ja Gerrardin suuntaan.

– Englannille, joka dominoi toista jaksoa, mutta jonka viimeiset syötöt tai kosketukset olivat huonoja, se oli sama vanha tarina siitä, mitä olisi voinut olla. Gerrardin ja Englannin puolustuksen täytyy ottaa syyt molemmista Uruguayn maaleista. Kun [Nicolas] Lodeiro aloitti juoksunsa, Gerrardin olisi pitänyt pystyä parempaan. Mutta Lodeiro syötti sen täydellisesti [Edinson] Cavanille, jonka loistelias keskitys vältti topparit ja löysi vapaana olleen [Luis] Suarezin odottamassa innoissaan rangaistusalueen sisällä, Maradona kirjoittaa.

– Se oli jälleen Gerrard, joka aiheutti sotkun Uruguayn maalivahdin pitkän avauksen jälkeen. Pallo meni Suarezille, joka jälleen löysi runsaasti tilaa rangaistusalueelta ennen kuin veti hurjan laukauksen. Sinulla ei ole varaa tuollaiseen sen tason hyökkääjän kanssa ja Englanti maksoi siitä hinnan, Maradona jatkaa.

Maradonalta löytyi piikki myös Wayne Rooneyn suuntaan.

– Muuten kuin tehden Englannin ainoan maalin, Rooney puski ylärimaan ja toisessa tilanteessa epäonnistui ohittamaan maalivahdin lähietäisyydeltä. Se pisti yhteen kahden hyökkääjän tarinan. Kun Suarezista tuli sankari hän käytti hyväkseen kaksi paikkaansa, Rooney hyödynsi ainoastaan yhden useista paikoistaan ja se teki eron joukkueiden kohtalossa. Uruguay voitto, kun se pystyi käsittelemään maalipaikkansa paremmin, Maradona muistuttaa.