Jalkapallon MM-kisojen lohkovaihe lähenee loppuaan. Tänään pelataan viimeisetkin lohkot loppuun.

Englannin ja Belgian välisessä ottelussa molemmat ovat jo varmistaneet jatkopaikkansa, joten suurin mielenkiinto tänään kohdistuu otteluun Senegal-Kolumbia.

Ottelun panos on yksinkertainen: voittaja pääsee jatkopeleihin. Senegalilla on mahdollisuudet jatkopeleihin myös häviöllä, mutta se edellyttäisi sitä, että Puola voittaisi Japanin isommalla erolla, kuin millä Kolumbia voittaisi Senegalin.

Lohkotilanne on todella tasainen. Kärjessä majailee Japani neljällä pisteellä. Sinisten Samuraiden maalieron näyttää lukemaa +1. Toisena lohkossa on Senegal niin ikään neljällä pisteellä ja samalla maalierolla. Kolmantena jatkopaikkaa vaanimassa on Kolumbia, kolmella pisteellä koko lohkon parhaalla maalierolla +2. Neljäntenä on jo varmasti jatkopeleistä ulkona oleva Puola. Puolalaisten maaliero on roimasti pakkasen puolella lukemalla -4.

Senegalin ja Kolumbian välisessä ottelussa mielenkiintoinen taistelu nähdään ehdottomasti joukkueiden tähtipelaajien, Sadio Manen sekä James Rodriguezin välillä.

Vuoden 2014 MM-kisojen kultapojaksi kruunattu James lähtee yhdessä Kolumbian kanssa lunastamaan maahan kohdistettuja odotuksia. Viime MM-kisoissa James oli koko kisojen paras maalintekijä, ja hän johdatti maaleillaan Kolumbian kahdeksan parhaan joukkoon. Kolumbia oli ennen tämän vuoden turnausta povattu lohkon ennakkosuosikiksi, joten vähintään jatkopaikan saaminen on maalle ehdotonta.

Liverpoolin suoraviivaisen hyökkääjän Sadio Manén kotimaa Senegal on kerännyt monen kannattajan sympatiapisteet tämän vuoden MM-kisoissa. Joukkueen fanit ovat näyttäneet katsomossa esimerkkiä muille maille, jäämällä esimerkiksi siivoamaan roskia pelien jälkeen katsomosta. Lisäksi joukkueen fyysinen ja nopea pelityyli on ihastuttanut monia. Mane on noussut lyhyessä ajassaan Liverpoolissa maailman huippuhyökkääjien joukkoon.

H-lohkon päätösottelut pelataan tänään suomen aikaa kello 17.00.