Arsenalin uusi manageri Mikel Arteta avasi ajatusmaailmaansa torstaina Lontoossa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa siitä, miten seura aikoo toimia tammikuun siirtoikkunassa.

Arteta kertoi olevansa kiinnostunut vahvistamaan ryhmäänsä.

– Yritämme olla markkinoilla nähdäksemme vaihtoehtoja, jotka voivat vahvistaa joukkuettamme. Se on varmaa ja se on velvollisuutemme ja teemme töitä sen eteen. Minun velvollisuuteni on antaa mielipiteenä asioista, joita voimme parantaa, Arteta sanoi Arsenalin sivuilla.

Calum Chambersin loukkaantumisen myötä Arsenal joutuu muuttamaan suunnitelmaansa. Nyt joukkue tarvinnee vahvistusta alakertaan.

– Olen enemmän huolestunut tällä hetkellä siitä, että saamme ihmisiä takaisin toipilasosastolta kuin hankinnoista. Haluan kehittää pelaajia täällä ja saada kaikki mukaan ymmärtämään, mitä yritämme tehdä. Jos jotain ylimääräistä tulee eteen ja koemme sen olevan oikea mahdollisuus kehittää sitä mitä meillä on, teemme sen.

Granit Xhakan on uutisoitu jättävän seura tammikuussa. Arteta sanoi pitävänsä Sveitsin maajoukkuepelaajaa isossa arvossa ryhmässään.

– Kävin keskustelun hänen kanssaan ja halusin ymmärtää hänen tunteitaan, Arteta kertoi ja lisäsi Xhakan listanneen syitä, joiden takia pelaaja ei koe Arsenalin olevan tällä hetkellä oikea paikka jatkaa uraa.

– Annoin hänelle mielipiteeni ja kerroin hänelle olevani valmis tukemaan häntä seuran näkökulmasta, ja halusin hänen joukkuetoveriensa tukevan häntä muuttaakseen mielensä. Tarvitsemme häntä.

Xhaka otti aiemmin tällä kaudella yhteen Arsenalin kannattajien kanssa ja menetti silloisen managerin Unai Emeryn alaisuudessa kapteeninnauhan Pierre-Emerick Aubameyangille.

Arteta kertoi uskovansa, että fanit muuttavat käytöstään positiivisemmaksi, jos Xhaka saa tukea ensin joukkueen sisältä.

– Mielestäni hän voi olla todella tärkeä pelaaja seuralle. En halua hänen lähtevän. Sanoin ei seuralle ja sanoin ei hänelle. Loppujen lopuksi, elämässä, ei voi kontrolloida kaikkea mitä tapahtuu.

Arteta kysyttiin myös Aubameyangin tulevaisuudesta. Brittimediassa on uutisoitu laajasti Aubameyangin lähtöhaluista.

– En edes mieti sitä mahdollisuutta (lähdöstä) Auban kohdalla. Haluan hänet tänne, Arteta linjasi.