Malcolm Butler oli maailmalla varsin tuntematon jenkkifutispelaaja vielä 1. helmikuuta 2015. Butler oli hyvä pelaaja New England Patriotsin joukkueessa, mutta ei mikään suuri tähti. Kaikki muuttui 2. helmikuuta, kun pelattiin Super Bowl XLIX. Viasat ja Viaplay näyttävät kanavillaan tiistaina Patriotsin ja Seahawksin unohtumattoman finaalin.

Butler oli mukana yhdessä kaikkien aikojen kuuluisimmista peleistä. Seattle Seahawks oli etenemässä vääjäämättömästi Super Bowl -voittoon ottelun viime sekunneilla. Butler teki kuitenkin hämmästyttävän syötönkatkon maalialueen rajalla noin 20 sekuntia ennen ottelun loppua ja tämä varmisti – taas kerran – Patriotsin juhlat. Katkosta on tehty lukuisia ohjelmia ja dokumentteja – tämä avasi Butlerille tien tähtiin ja koviin tienesteihin.

Eipä silti, mies on maineensa ja rahansa ansainnut, sillä nykyään Titansin riveissä pelaava puolustuspelaaja pelaa yhä korkealla tasolla, 30 miljoonan taalan sopimuksella.

Vaikka finaali muistetaan Butlerin katkosta, muistetaan se myös Tom Bradyn häikäisevästä ottelusta. Brady syötti neljä touchdownia, vastaanottajina tutut nimet Rob Gronkowski, Julian Edelman ja Danny Amendola sekä vähemmän otsikoissa viihtynyt Brandon LaFell. Edelmanin ja Amendolan touchdownit syntyivät Patriotsille ja Bradylle tyypillisesti viimeisellä neljänneksellä. Lopulta Patriots voitti 28-24.

Brady valittiin ottelun MVP-pelaajaksi, mutta hänen vaatimuksestaan palkinnoksi annettu loistoauto ei matkannut pelinrakentajan mukaan vaan se annettiin suoraan Butlerille. Bradyn valinta ei kuitenkaan ollut perusteeton, sillä hän osoitti jälleen kerran kovassa paikassa olevansa yksi kautta aikojen parhaista omalla pelipaikallaan.