Lelu Ojansivu ja Antti Siltala palaavat lentopallomaajoukkueeseen reilun vuoden tauon jälkeen. Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo nimesi kokeneen kaksikon maajoukkueryhmään, joka kohtaa EM-karsintojen huipputärkeässä viimeisessä ottelussa Tanskan Mikkelissä 6. tammikuuta.

30-vuotias Ojansivu ja 34-vuotias Siltala ovat joukkueen ikänestorit. He pelasivat viimeksi maajoukkueessa syksyn 2017 EM-kisoissa.

Nuorta lahjakkuutta maajoukkueryhmään tuovat 18-vuotias passari Fedor Ivanov ja saman ikäinen keskitorjuja Severi Savonsalmi.

– Ojansivu ja Siltala ilmoittivat molemmat välittömästi, että ilman muuta tulevat mukaan ja tekevät kaikkensa joukkueen eteen. Lelun jalkaa joudutaan tietysti seuraamaan, miten se kestää. Silli tuo kokemuspuolta lisää, ja energian luojana hän on joukkueessa tärkeässä roolissa, Sammelvuo sanoo.

– Treenejä on joukkueella vain vähän ja edessä on yksi peli, jossa pitää tulla tulosta. Ei ole aikaa ajaa uusia pelaajia sisään. Tärkeää on, miten saadaan porukka fyysisesti vireänä Tanska-otteluun.

– Odotan että Mikkelissä on taas mahtava tapahtuma, kuten Kultaisessa liigassa viime kesänä ja saadaan tupa täyteen faneja, Sammelvuo sanoo.

Viime syksyn MM-kisoissa pelanneesta joukkueesta mukana eivät ole passari Mikko Esko, hakkuri Urpo Sivula ja keskitorjuja Markus Kaurto.

Maajoukkueryhmään on nimetty 15 pelaajaa, joista yksi yleispelaaja jää pois Tanska-ottelusta. Ensimmäisen leirin Kuortaneella 27.-30.12. vetää apuvalmentaja Oskar Kaczmarczyk. Päävalmentaja Sammelvuo tulee suoraan Mikkeliin, minne joukkue kokoontuu 2.1.

Suomen EM-karsintalohkossa Romania varmisti jo elokuussa lohkovoiton ja paikan ensi syyskuun EM-kisoihin. Suomi tarvitsee Tanska-ottelusta 3-0- tai 3-1-voiton, jotta voisi päästä lohkokakkosena EM-kisoihin. Seitsemästä karsintalohkosta viisi parasta lohkokakkosta saa kisapaikan.

Suomen EM-karsintajoukkue:

Passarit

Eemi Tervaportti, Olympiacos Piraeus, Kreikka

Fedor Ivanov, Savo Volley

Keskitorjujat

Tommi Siirilä, VaLePa

Sauli Sinkkonen, Akaa-Volley

Henrik Porkka, Hurrikaani-Loimaa

Severi Savonsalmi, Savo Volley

Yleispelaajat

Elviss Krastins, Arago de Sete, Ranska

Sakari Mäkinen, Shakhtior Soligorsk, Valko-Venäjä

Antti Ronkainen, ETTA

Antti Siltala, Savo Volley

Niko Suihkonen, VaLePa

Hakkurit

Lelu Ojansivu, Savo Volley

Samuli Kaislasalo, Raision Loimu

Liberot

Niklas Breilin, Kokkolan Tiikerit

Lauri Kerminen, Kuzbass Kemerovo, Venäjä

Lähde: Lentopalloliiton tiedote