Yksi edelleen pelaavista todellisista maalivahtilegendoista, Iker Casillas, on löytänyt uuden kevään uralleen Portugalin suurseura Portosta.

Real Madridissa puolitoista vuosikymmentä joukkueen kulmakiviin kuulunut ”San Iker” joutui viimeiseksi jääneellä kaudellaan madridilaisseurassa kuluttamaan paljon vaihtopenkkiä ja siirtyi kesällä 2015 Portoon. Tapaus johti kitkerään kritiikkiin Real Madridin seurajohtoa kohtaan kannattajienkin katsottua Casillasin jouduttua tylysti syrjään heitetyksi.

Hurjat 167 A-maaottelua Espanjan maalilla pelannut Casillas ei ole kuitenkaan vielä näyttänyt viimeistä korttiaan. Keväällä 2016 36 vuotta täyttävän Casillasin sopimus Porton kanssa umpeutuu kesällä, mutta sisältää option lisävuodesta.

Kuluvalla kaudella Porton itseoikeutettuna ykkösvahtina pelannut Casillas on päästänyt vain 15 maalia ja pitänyt maalinsa puhtaana peräti 16 kertaa. Jos ja kun hän pelaa viikonlopun sarjaottelussa, option laukeamiseen johtava ottelumäärä tulee täyteen.

– Aikomukseni on jatkaa vielä vuosi ja uskon että se on myös seuran tahto, Casillas kertoi El Transistor –radiokanavalle.

Valinta on nyt koko lailla Casillasin omissa käsissä.

– Voin itse päättää jatkanko vai en [Portossa]. Puheenjohtajan kanssa sovimme, että minun pitää vain kertoa seuralle puolitoista kuukautta ennen sopimuksen päättymistä.

Casillasin hienot otteet ovat nostaneet hänet myös takaisin Espanjan maajoukkuekuvioihin ainakin periaatetasolla.