Norjan jääkiekkomaajoukkueessa pelaava Stefan Espeland koki hiljattain kauppareissun, jonka hän tulee muistamaan koko loppuelämänsä ajan.

Espeland meni tiistaina pikaisesti kauppaan ostamaan wc-paperia ja päätti palauttaa samalla tyhjät palautuspullonsa. Pullonpalautusautomaatista kuului yllättäen kilahdus, ja laitteesta tulleessa kuitissa oli pitkä numerosarja.

Norjan pääsarjaseura Lorenskogia edustava pakki ei aluksi tajunnut mistä on kyse. Kaikki valkeni hänelle kotiin saapumisen jälkeen.

27-vuotias Espeland kertoi laittaneensa valot päälle kotonaan ja tutkineensa tikettiä. Pian selvisi, että hän oli voittanut pullonpalautusarvonnassa miljoona Norjan kruunua.

Summa on euroissa ”vain” 118 000, mutta Espelandille kyseessä on iso rahamäärä. Hän nelinkertaistaa sillä vuositulonsa.

– Hyvät rahat huonolle jääkiekkoilijalle, Norjan paidassa maaotteluita kaudesta 2008-2009 lähtien pelannut Espeland vitsaili norjalaislehti VG:n mukaan.

VG:n mukaan Punaisen Ristin auttamiseksi järjestetty arpajaisjärjestelmä on tuottanut hyväntekeväisyyteen jo reilut 145 miljoonaa euroa. Espeland oli kahdeksatta vuotta Norjassa toimivan kisan 41. voittaja.