Maailmanmestaruutta keväällä 2019 juhlinut HIFK:n kapteeni Jere Sallinen odottaa innoissaan elo-syyskuussa pelattavaa uutuutta, 3v3 -periaatteella pelattavaa Super Series -turnausta.

HIFK:n lisäksi turnaukseen osallistuvat Kärpät, Tappara, Ilves ja TPS.

– Paljon luistelua, paljon tapahtumia ja paljon maaleja. Varmasti tulee makea tapahtuma, Sallinen kertoi HIFK:n verkkosivuilla.
Formaatti on tullut tutuksi jo viime vuosien jatkoajoilta. Kaukalossa on tilaa, joukkueet painavat päästä päähän ja tilanteita syntyy liukuhihnalta. Konseptia on kokeiltu Pohjois-Amerissa erittäin hyvin tuloksin, jopa NHL:n tähdistöottelussa.

– Jos hyökkää pitkään ja ampuu huonosta paikasta, siinä voi olla vähän piimää pohkeessa. Kiekkoa pidetään paljon hallussa myös siksi, että yleensä silloin on paremmat mahdollisuudet päästä vaihtoon, kun kiekko on omilla.

Uusi konsepti esitellään siis elokuussa. Super Series -turnauksen muodostavat viisi Liiga-seuraa. Ensimmäinen turnauspäivä on Turussa 21.8. ja Tampereella pelataan 27.8.–28.8. Turnaus huipentuu alkusarjan viimeisiin otteluihin ja pudotuspeleihin Helsingissä 11.9.

Lähde: www.hifk.fi