Brasilia on jalkapallohullu maa ja kansalaiset laajana rintamana legendaarisen maajoukkueensa takana. Ainako? Ei, sillä nyt Brasiliassa on noussut erityinen kampanja, jossa kehotetaan maajoukkuetta häviämään.

Kyse ei ole mistään leikkimielisestä tapahtumasta, vaan MM-karsintaottelusta Chileä vastaan. Marcan mukaan viikonloppuna Brasliassa alkoi sosiaalisessa mediassa kampanja nimellä #EntregaBrasil [antaudu, Brasilia] tai #EntregaProChile [antaudu Chilen edestä].

Brasilia on toki MM-paikkansa varmistanut, mutta ennen kuulumatonta laajalle levinnyt kampanja kuitenkin on. Syy on yksinkertainen ja samalla hyvin kyyninen: Brasilian tappio Chilelle merkitsisi verivihollinen Argentiinan tien MM-kisoihin mutkistumista merkittävästi ja tämä maistuisi brasilialaisille.

Brasilian ja Argentiinan välit jalkapallossa eivät koskaan ole olleet lämpimät ja tilanne kärjistyi entisestään kesän 2014 MM-lopputurnauksessa Brasilian hävitty välierässä kotiyleisönsä edessä Saksalle 1-7. Argentiinalaisfanit eivät jättäneet tilaisuutta käyttämättä pilkatakseen brasilialaisia tuosta tappiosta ja noita ivalauluja ei Brasiliassa ole unohdettu.