Matti Suur-Hamari avasi Suomen mitalitilin PyeongChangin paralympialaisissa voittamalla lumilautacrossin kultaa maantaina. Sarjassa SB-LL2 kilpailleelle Suur-Hamarille mitali oli ensimmäinen paralympialaisissa.

Finaalilaskussa Suur-Hamari oli ylivoimainen jättäen vastustajansa USA:n Keith Gabelin selvästi taakseen.

– Aika huikeat tunnelmat. Maaliviivalla koko juttu tuli todeksi. Ei tätä oikein osaa sanoiksi pukea. Tätä täältä tultiin hakemaan ja se tehtiin. Pysyttiin valmentajan kanssa tehdyssä suunnitelmassa. Rata oli aika haastava ja tiukkakurvinen, mikä ei yleensä minulle oikein sovi, kertoi Suur-Hamari maalialueella.

Kilpailupaikalla sää lämpeni päivän mittaan reilusti yli kymmenen plus asteen, mikä pehmensi merkittävästi crossirataa.

– Tänään piti olla viisas laskija. Rata meni tosi huonoon kuntoon. Startti piti ottaa hyvin tarkasti, jotta pääsi keulalle ja laskea sitten loppumatka viisaasti, Suur-Hamari jatkaa.

Suur-Hamari kilpaili Sotsin paralympialaisissa vielä suhteellisen kokemattomana laskijana, mutta on sen jälkeen noussut paralumilautailun kärkikastiin.

– Nyt on rinki tavallaan täynnä, on maailmanmestaruus, X-Gamesin voitto ja nyt sitten vielä paralympiakulta. Onhan tää tosi huikea juttu. Menee tämä samalle viivalle muiden mestaruuksien kanssa.

Lähde: Paralympiakomitea.